Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

O ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΣ “ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ” Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

H πανδημία καταγράφει 300 θανάτους ημερησίως στη Ρωσία και 25.000 θύματα ως τώρα ενώ οι νοσήσαντες ξεπερνούν το 1.5 εκατ. άτομα.
Παρόλ` αυτά ακόμα υπάρχουν πιστοί που θεωρούν ότι ο ήχος των καμπανών και το ορθόδοξο τελετουργικό εμποδίζει να περάσει ο ιός εντός των ορθοδόξων ναών... Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας Vladimir Legojda αναγκάσθηκε να ξαναπεί ότι όλα αυτά είναι “μαγεία” και δεν έχουν σχέση με ιατρική και με ευαγγελική πίστη. 
Ο Πατριάρχης παραμένει σε προληπτική απομόνωση, λόγω αρκετών κρουσμάτων στις υπηρεσίες του Πατριαρχείου. 
“Έφυγε” όμως, λόγω κορωνοϊού, σε ηλικία 79 ετών ο Ιεράρχης Dmitrij Smirnov, επιφανής εξομολόγος και Πρόεδρος της πατριαρχικής Επιτροπής για την Οικογένεια και τα Παιδιά. Είχε μεγάλη φήμη παρ' όλες τις υπερσυντηρητικές απόψεις του, όπως ότι οι γονείς πρέπει να επιλέγουν τους συζύγους των παιδιών τους και οι μεγαλύτερες αδελφές των πολυπληθών οικογενειών δεν έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο αλλά να φροντίζουν τα μικρότερα αδέλφια τους...
Βαριά άρρωστος στην εντατική, λόγω covid, παραμένει ο Ιερομόναχος Nikon (Belavenets) πνευματικός παραστάτης των νόμιμων φιλομοναρχικών, που υποστηρίζουν την τελευταία απόγονο του θρόνου των Ρομανώφ, Maria Vladimirova.
Αντίθετα “έφυγε” από κορωνοϊό, σε ηλικία 82 ετών, ο γνωστός συγγραφέας Vladimir Osipov ακτιβιστής της μοναρχικής εθνικιστικής οργάνωσης “ Ορθόδοξη Αδελφοσύνη”.

Πληροφορίες και φωτογραφία θανόντα Ιεράρχη από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos