Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Κατάρρευση  Ναού των Ευαγγελικών στην  Ghana: με  θύματα

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 21 μετά την κατάρρευση μιας Ευαγγελικής εκκλησίας την περασμένη Τρίτη στην Γκάνα στην πόλη Akyem Batabi. Μεταξύ των νεκρών είναι 12 γυναίκες και ένα παιδί. Ένας επιζών είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι, κατά τη στιγμή της κατάρρευσης, περίπου 60 άτομα ήταν στο κτίριο. Οι αιτίες είναι ακόμη άγνωστες, αλλά ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η ατυχία μπορεί να συνδεθεί με κατασκευαστικά ελαττώματα. Αμέσως μετά την κατάρρευση, οι διασώστες ανέσυραν οκτώ άτομα ζωντανά. Ο ιδρυτής της εκκλησίας, γνωστός με το όνομα Akoa Isaac, βοηθά την αστυνομία στην έρευνά τους. «Αναπαυόμασταν στην εκκλησία - είπε ένας επιζών - όταν ένα μέρος του κτιρίου κατέρρευσε.» «Ξεκινήσαμε να τρέχουμε, κάποιοι κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά άλλοι παγιδεύτηκαν».
Η κατάρρευση της ευαγγελικής εκκλησίας στη Γκάνα θυμίζει άλλες παρόμοιες τραγωδίες που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Αφρική. Το 2016 στη Νιγηρία στο Uyo, στα νότια της χώρας, μια ευαγγελική εκκλησία που ήταν ακόμη υπό κατασκευή κατέρρευσε ξαφνικά. Λίγες μέρες νωρίτερα, οι εργάτες είχαν επιταχύνει την εργασία. Και το κτίριο κηρύχθηκε έτοιμο για εγκαίνια. Όμως, κατά τη διάρκεια μιας ιεροτελεστίας, οι μεταλλικές δοκοί της οροφής υποχώρησαν Τουλάχιστον 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια πριν εξαχθούν από τις ομάδες διάσωσης. Επίσης στη Νιγηρία, τον Σεπτέμβριο του 2014, τουλάχιστον 116 άτομα είχαν πεθάνει στο Λάγος μετά την κατάρρευση άλλου Ναού.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos