Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

HΠΑ : ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ “ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ”

Οι αμερικανικές εκλογές πλησιάζουν και πρόσφατη έρευνα για τις “ αξίες ” των ψηφοφόρων, συγκρινόμενες με το χρώμα και τη θρησκευτική ένταξή τους, δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο σκέψης της αμερικανικής κοινωνίας.
Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ένθερμοι υποστηρικτές του σημερινού Προέδρου, δηλ. οι λευκοί Ευαγγελικοί δε θεωρούν μεγάλο πρόβλημα τον κορωνο'ι'ό.
Μόνο το 35% το θεωρούν “σημαντικό” ζήτημα, πολύ πίσω όμως από τα κύρια προβλήματα της κοινωνίας, που κατ` αυτούς, είναι η τρομοκρατία και η έκτρωση...
Αντίθετα η πανδημία είναι το βασικό ζήτημα για όλες τις άλλες κατηγορίες πολιτών :
55% άλλοι λευκοί Προτεστάντες, 79% μαύροι Προτεστάντες, 72% ισπανόφωνοι Καθολικοί, 62% άλλοι Χριστιανοί, 58% λευκοί Καθολικοί (οι οποίοι σε ίδιο ποσοστό θεωρούν σημαντική τη φροντίδα υγείας ) 79% μη Χριστιανοί, 66% πολίτες χωρίς θρησκευτικό προσδιορισμό – Μόνο οι ισπανόφωνοι Προτεστάντες έχουν την πανδημία ως δεύτερο σημαντικό πρόβλημα, μετά την εγκληματικότητα...
Αντίστοιχα ποσοστά συναντάμε στον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνο'ι'ού απ΄τον αμερικανό Πρόεδρο : τα 2/3 των λευκών Ευαγγελικών βρίσκουν θετική τη στάση του, αντίθετα από όλους τους άλλους Προτεστάντες, που στην πλειοψηφία τους είναι αρνητικοί στην πολιτική του. Οι λευκοί καθολικοί μοιράζονται (51% κατά)
Στο ερώτημα αν η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση μόνο οι λευκοί Ευαγγελικοί είναι πλειοψηφικοί ( +59%) Ολοι οι άλλοι βλέπουν το μέλλον αρνητικό : άλλοι Διαμαρτυρόμενοι και ισπανόφωνοι Προτεστάντες (+40%), λευκοί Καθολικοί (+39%), ισπανόφωνοι Καθολικοί (+28%), μη Χριστιανοί (+24%) χωρίς θρησκευτικό προσδιορισμό (+28%). 
Στο ερώτημα αν ο Θεός έχει δώσει ένα ιδιαίτερο ιστορικό ρόλο στο κράτος των ΗΠΑ οι λευκοί Ευαγγελικοί είναι σίγουροι κατά 71%, λιγότεροι πάντως σε σχέση με το 81% προ δεκαετίας. Ολοι οι άλλοι δε βλέπουν θε'ι'κή εύνοια : μόνο το 35% των λευκών Καθολικών, το 32% των λευκών Προτεσταντών και το 15% όλων των άλλων είναι πεισμένοι για τον “θεόσταλτο” ιστορικό ρόλο των ΗΠΑ. 
Οσο για το ερώτημα αν οι ΗΠΑ αποτελούν καλό ηθικό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο η πλειοψηφία συμφωνεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ : κάτω του 1/3 όλων των ανωτέρω απαντούν θετικά στην ερώτηση : το 33% των λευκών Καθολικών, το 29% των λευκών προτεσταντών, μόλις το 28% των Ευαγγελικών, το 14% των μαύρων Προτεσταντών και το 10% των χωρίς θρησκευτικό προσδιορισμό.

Πληροφόρηση και φωτογραφία ( προεκλογικής εκστρατείας Τράμπ )
από Religion News Service

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos