Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

O ΑΓΙΟΣ TEOBALDO … “ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ”

Πώς είναι ν` αντικρίζεις το πρόσωπο ενός Αγίου που έζησε πριν 1000 χρόνια...
Αυτή την εμπειρία έχουν πλέον οι πιστοί της ενορίας στην Badia Polesine στο Rovigo της Ιταλίας ! Κάθε χρόνο διεξάγονται θρησκευτικές ημερίδες με τον αδελφοποιημένη γαλλική πόλη Saimt Tribault des Vignes. O Άγιος Teobaldo di Provins, προστάτης της πόλης τους, γαλλικής καταγωγής και τιμώμενος σε πολλές γαλλικές πόλεις έζησε τον 11ο αιώνα και πέθανε στην Badia Polesine. Εντός της ενορίας υπάρχει, σε λειψανοθήκη, το κρανίο του Αγίου και λίγα λείψανα.
Καταγόμενος από ευγενή οικογένεια, κοντά στο Παρίσι, ήταν ήδη εν ζωή πολύ αγαπητός, γιατί ζούσε ως ερημίτης και επισκεπτόταν τα Προσκυνήματα της εποχής. Μάλιστα ο εφημέριος της Badia, ντον Alex Migliolo, που είχε τη σκέψη της ανασύνθεσης του κρανίου του Αγίου, αναφέρει ότι ο Άγιος Teobaldo είχε επισκεφθεί Βέλγιο, Σαντιάγο, Ρώμη και σκόπευε να κατευθυνθεί προς Ιεροσόλυμα. Στην περιοχή της Badia, σε γνωστό μοναστήρι, ζούσε ο πνευματικός του. Τελικά αποβίωσε στην περιοχή τους το 1066 και μόλις 7 χρόνια, το 1073 αργότερα ανακηρύχθηκε Άγιος ! Ο παλαιός δρόμος των 1400 χλμ που ένωνε τα διάφορα προσκυνήματα από την βορειοανατολική Ευρώπη ως τη Ρώμη ήταν υπό την προστασία του ενώ ο Άγιος απεικονίζεται στο 139ο άγαλμα στις κολώνες του Μπερνίνι στον Άγιο Πέτρο.
Το Πανεπιστήμιο της Πάδοβας, έκανε επιστημονική έρευνα και με τη βοήθεια εκατοντάδων φωτογραφιών προηγμένης τεχνολογίας κατάφερε να “επανασυνθέσει” το πρόσωπο του Αγίου. Η όλη έρευνα έγινε με τη φροντίδα της τοπικής Επισκοπής Adria Rovigo, υπό το Σεβ/τατο Pier Antonio Paranello, ενώ πολλές γαλλικές πόλεις έδειξαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν επιστημονικές εκδηλώσεις για τον τρόπο “ανάδειξης” του προσώπου του Αγίου.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από VaticanNews 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos