Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

11

ΣΑΛΒΑΔΟΡ  ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ίσως είναι δύσκολο να το αντιληφθείς ως “δικαίωμα” αν θεωρείς αυτονόητη την ύπαρξη και την ελεύθερη χρήση του. Όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο αναζητούν καλής ποιότητας νερό για τις ανάγκες τους και όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό.
Η μαρτυρική εκκλησία του Σαλβαδόρ από χρόνια πιέζει για συνταγματική κατοχύρωση αυτής της αλήθειας και αυτό έγινε πράξη. Ο Αρχιεπίσκοπος Σαν Σαλβαδόρ και Πρόεδρος της Ιεραρχίας της χώρας, Σεβ/τατος Jose Luis Escobar Alas ζητά πλέον και άμεση εφαρμογή της συνταγματικής πρόβλεψης !
Στο άρθρο 2 του Σαλβαδοριανού Συντάγματος,, μετά την αναφορά σε ζωή, φυσική και ηθική ακεραιότητα, ελευθερία, ασφάλεια και εργασία προστέθηκαν το νερό και η πρόσβαση σε υγειονομική φροντίδα ως ανθρώπινα δικαιώματα.
Επίσης στο άρθρο 69 προστέθηκε το νερό ως “ δημόσιο αγαθό”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos