Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Η συνάντηση του Πάπα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού
Pin It

8

Η συνάντηση του Πάπα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σήμερα το πρωί, τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Peter Maurer, ο οποίος στα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού τόνισε τη σύγκλιση απόψεων, αξιών και φιλοδοξιών μεταξύ του Ερυθρού Σταυρού και της Αγίας Έδρας, κυρίως αναφορικά με τη στήριξη των θυμάτων πολέμου και βιαιοτήτων. Ο Maurer τόνισε επίσης, ότι η κοινή άποψη με τον Πάπα έγκειται στην επιθυμία να χτιστούν γέφυρες έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πιο περιεκτική κοινωνία.
«Οι διαιρέσεις – είπε – είναι τόσο οδυνηρές αναφορικά με τις συνέπειές τους για τους άμαχους πληθυσμούς, για τους ευάλωτους, για τους μετανάστες και τους εκτοπισμένους εξαιτίας των πολέμων και των βιαιοτήτων, για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από την κούρσα των εξοπλισμών, από την κλιματική αλλαγή, από την υπανάπτυξη, από την περιθωριοποίηση, από την φτώχεια και από την αδικία». Τέλος ο Maurer υπογράμμισε ότι ο τίτλος της Εγκυκλίου «Fratelli tutti» μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί το σύνθημα για το έργο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Η πλήρης συνέντευξη με τον πρόεδρο Peter Maurer θα δημοσιευθεί ολόκληρη αύριο στο Vatican News και στο Osservatore Romano.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos