Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

Πάπας: ειρήνη για τη Λιβύη, ευγνώμων για την απελευθέρωση του π. Maccalli

Στο τέλος της θεομητορικής προσευχής «Άγγελος Κυρίου», την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη στον Θεό για την απελευθέρωση του πατέρα Pierluigi Macalli, του ιεραπόστολου από την πόλη Κρέμα της Ιταλίας, που απήχθη στον Νίγηρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και απελευθερώθηκε στις 8 Οκτωβρίου, μετά από δύο χρόνια φυλάκισης μαζί με άλλους ομήρους στα χέρια τζιχαντιστών μαχητών:«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό για την πολυαναμενόμενη απελευθέρωση του πατέρα Pierluigi Macalli – και ας τον χαιρετίσουμε με αυτό το χειροκρότημα – ο οποίος απήχθη πριν από δύο χρόνια στον Νίγηρα. Χαιρόμαστε επίσης που τρεις άλλοι όμηροι ελευθερώθηκαν μαζί του. Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για τους ιεραποστόλους και τους κατηχητές, καθώς και για όσους διώκονται ή απάγονται σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Οι εκκλήσεις για τη Λιβύη
Ο Πάπας στη συνέχεια έστρεψε τη σκέψη του στη δραματική κρίση της Λιβύης, προσευχόμενος για την καλή έκβαση των διεθνών ειρηνευτικών συνομιλιών και ενθαρρύνοντας τους Ιταλούς ψαράδες που κρατούνται σε αυτή χώρα της Βόρειας Αφρικής:

«Θα ήθελα να απευθύνω έναν λόγο ενθάρρυνσης και υποστήριξης στους ψαράδες, οι οποίοι βρίσκονται στη Λιβύη για περισσότερο από έναν μήνα, καθώς και στις οικογένειές τους. Αναθέτοντας τον εαυτό τους στην Παναγία, η οποία αποκαλείται “άστρο της θάλασσας”, είθε να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα πως θα μπορέσουν να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους σύντομα. Προσεύχομαι επίσης για τις διάφορες συνομιλίες που διεξάγονται σε διεθνές επίπεδο, ώστε να είναι εποικοδομητικές για το μέλλον της Λιβύης. Αδελφοί και αδελφές, ήρθε η ώρα να σταματήσουν όλες οι μορφές εχθρότητας προωθώντας τον διάλογο που οδηγεί στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ενότητα σε αυτή τη χώρα. Ας προσευχηθούμε μαζί για τους ψαράδες και για τη Λιβύη, σιωπηλά».

Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών
Προηγουμένως, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ιεραποστολών, υπογραμμίζοντας το πολύτιμο έργο της ευαγγελισμού που πραγματοποιείται από λαϊκούς και από αφιερωμένους άνδρες και γυναίκες:
«Σήμερα εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ιεραποστολών που έχει ως θέμα: “Εδώ είμαι, στείλε με! Υφαίνουμε την αδελφοσύνη”. Αυτό το ρήμα “υφαίνω” είναι πολύ όμορφο. Κάθε Χριστιανός καλείται να υφαίνει την αδελφοσύνη. Με κάνουν με ειδικό τρόπο οι ιεραπόστολοι - ιερείς, λαϊκοί, αφιερωμένοι άνδρες και γυναίκες - που σπέρνουν το Ευαγγέλιο στον μεγάλο αγρό του κόσμου. Ας προσευχηθούμε για αυτούς και ας δώσουμε σε αυτούς τη συγκεκριμένη υποστήριξή μας».

--------------------------
Πηγή: Vatican News
Mετάφραση: π.Λ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos