Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

O ΠΑΠΑΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝ ROBERTO...

Πριν ένα μήνα δημοσιεύσαμε την τραγική είδηση της δολοφονίας, από ένα άνθρωπο με ψυχολογικά, προβλήματα, του αγαπητού σε όλο το Κόμο της Ιταλίας π. Roberto Malgesini. Πρωί, στο κέντρο της πόλης, ενώ ο ιερέας είχε ξεκινήσει να μοιράζει τσάι και κολατσιό, σε άστεγους και άπορους, όπως έκανε εδώ και χρόνια...
Τότε ο Φραγκίσκος είχε στείλει τον Ελεημοσυνάριό του Καρδινάλιο K.Krajewski να τελέσει τη νεκρώσιμη ακολουθία στο Κόμο και να συλλυπηθεί τους οικείους του. Την Τετάρτη 14-10-2020 δέχθηκε τους γονείς του ιερέα σε προσωπική ακρόαση, μαζί με τον Επίσκοπο της πόλης Σεβ/τατο Oscar Cantoni και πρέπει να ήταν απ΄τις πιο συγκινητικές συναντήσεις της ζωής του ! Πώς να παρηγορηθεί ένας ηλικιωμένος γονέας που έδωσε το παιδί του στο Θεό και το είδε να χάνει τη ζωή του τόσο βίαια...
Αυτό ανέφερε και ο Πάπας στην Γενική Ακρόαση της Τετάρτης, στη συνέχεια :
“ Τα κλάματα ενός γονιού είναι δικά “του” Μόνο αυτός ξέρει πόσο πόνεσε, βλέποντας το γιο του να δίνει τη ζωή του στην υπηρεσία των φτωχών. Εμείς, όταν θέλουμε να παρηγορήσαμε κάποιον, συχνά δε βρίσκουμε τα κατάλληλα λόγια. Γιατί δεν μπορούμε να φθάσουμε στο βάθος του πόνου “του”. Είναι ο δικός “τους” πόνος τα δικά “τους” δάκρυα, Έτσι και εμείς όλοι, με τα δικά “μας” δάκρια και το δικό “μας” πόνο απευθυνόμαστε στον Κύριο ”.
Ο Επίσκοπος της πόλης ανέφερε ότι οι συνάδελφοι του π. Roberto συνεχίζουν το έργο του, υπέρ των φτωχών και αδυνάτων, ενώ οι γονείς του εκτίμησαν ιδιαίτερα τη συμμετοχή του Πάπα στο δράμα τους και όταν έστειλε τον Καρδινάλιο Krajewski για την κηδεία του γιου τους και για όσα τους είπε κατά την προσωπική τους συνάντηση.

Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos