Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ MARADIAGA. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ” ΤΟΥ C7

Κάποιοι άνθρωποι ξεπερνούν τις δυνατότητες που, θεωρητικά, τους προσφέρει η χώρα τους. Ένας απ΄αυτούς ο Καρδινάλιος Oscar Rodriguez Maradiiaga, Αρχιεπίσκοπος της Τεγκουθιγκάλπα, στις ταπεινές Ονδούρες. ήδη 78 ετών, ο Σαλεσιανός (SDB), πρώην Πρόεδρος της ηπειρωτικής Συνόδου των Επισκόπων και της Διεθνούς Κάριτας, παραμένει προσωπικότητα κύρους στην Εκκλησία και στενός συνεργάτης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος τον επιβεβαίωσε ως “Συντονιστή” στην Επιτροπή των Καρδιναλίων που ασχολείται με την ανανέωση των θεσμών διακυβέρνησης της Αγίας Έδρας.
Στα μέλη προστέθηκε ο Fridolin Ambongo Besingu ( Αρχιεπίσκοπος Κινσάσας - Κογκό ) ενώ παραμένουν οι Pietro Parolin και Giuseppe Bertello ( Αρχιγραμματέας και Πρόεδρος του Κυβερνείου του Κράτους του Βατικανού, αντίστοιχα ) και οι Αρχιεπίσκοποι Sean Patrick O` Malley ( Βοστώνη – ΗΠΑ ), Oswald Gracias (Βομβάη – Ινδία), Reinhard Marx ( Μονάχου – Γερμανία ).
Στην τελευταία συνάντηση της Επιτροπής ( με τηλεδιάσκεψη ) συμμετείχε και ο Πάπας, πού δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση προχωρά, παρά τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα...

Πληροφορίες από Vatican Insider – Φωτογραφία Maradiaga από διαδίκτυο 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos