Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Η ζωή είναι πιο δυνατή από τον κορωνοϊό

Η ζωή συνεχίζεται και γεννιέται παρά την ύπαρξη του κορωνοϊού. Η φωτογραφία που γίνεται virale του μωρού που μόλις γεννήθηκε και του γιατρού του.
Γεννήθηκε πριν από λίγες ώρες αλλά είναι ήδη μία σταρ. E’ nato da poche ore ma è già una star. Το μωρό, έστω και ασυνείδητα, προσπαθεί με τα χεράκια του να σχίσει τη μάσκα που φορεί ο γιατρός.
Το μωρό που γεννιέται: η ζωή πέραν από το κορωνοϊό Covid
Η ζωή πάει πιο μακριά από τον κορωνοϊό. Μια στιγμή χαράς και ευτυχίας που μετατρέπεται και σε ελπίδα: ένα μωρό που σχίζει ασυνείδητα της μάσκα του γιατρού που είναι εκεί να βοηθήσει τη μητέρα του στη γέννα. Μια κίνηση ναι ελπίδας, αλλά και θέλησης να προσχωρήσουμε εμπρός και να αποφασίσουμε να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτό και παρόλο αυτό.
“Όλοι θέλουμε να δούμε ένα σημάδι που θα μας λέει ότι γρήγορα θα βγάλουμε τις μάσκες” – στο twiter ο δόκτορας Samer Cheaib, πρωταγωνιστής αυτής της φωτογραφίας με το μωρό. Μία φωτογραφία που σίγουρα μπορεί να γίνει σύμβολο αυτού του 2020, της ελπίδα για το 2020.
Το μωρό που έσκισε τη μάσκα του γιατρού που το βοήθησε να γεννηθεί.
Ο γιατρός Cheaib θέλησε να δημοσιοποιήσει αυτή την όμορφη εικόνα ως ένα αληθινό και ειδικό μήνυμα, τόσο για να ζεστάνει την καρδιά, όσο σαν να λέει ότι στα νοσοκομεία, σήμερα, δεν είναι μόνοι χώροι πόνου και θανάτου αλλά πάνω απ’ όλα ζωής, μιας νέας ζωής που γεννιέται. Αυτό το μωρό ήταν το δεύτερο δύο διδύμων που γεννήθηκαν πριν από δυο εβδομάδες. Ο μπαμπάς ευτυχισμένος , με φωτογράφιζε ενώ κρατούσα στα χέρια μου τα μωρά.
Το δεύτερο προσπάθησε να μου σκίσει την μάσκα και ο μπαμπάς αισθάνθηκε την ανάγκη να αποθανατίσει αυτή τη στιγμή” – δήλωσε ο γιατρός.
Ο γιατρός: “Αυτό είναι ένα σημάδι ελπίδας”
"Η θετικότητα και το χαμόγελο θα λειτουργήσουν για να αυξήσουν την ασυλία των ανθρώπων και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτής της πανδημίας" - καταλήγει ο γιατρός στο twiter του.
Είναι αλήθεια! Η κραυγή ενός νεογέννητου μωρού, αλλά πάνω απ 'όλα η ελπίδα (στη χειρονομία του να σκίσει τη μάσκα) είναι η ελπίδα ότι, το συντομότερο δυνατό, θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα που τόσο πολύ μας λείπει.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos