Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Δολοφονήθηκε καθηγητής Οι Επίσκοποι, κτύπημα στην ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη
Pin It

2

Δολοφονήθηκε καθηγητής.
Οι Επίσκοποι, κτύπημα στην ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη.

Με την κραυγή "Allah Akhbar", ο Samuel Paty αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο του από έναν 18χρονο που γεννήθηκε στη Μόσχα, και ο οποίος αργότερα δολοφονήθηκε από την αστυνομία. Τις τελευταίες ημέρες, ενώ έδωσε διάλεξη για την ελευθερία της έκφρασης, ο καθηγητής Paty είχε δείξει στην τάξη τα κινούμενα σχέδια του Mohammed που εκδόθηκαν από το περιοδικό "Charlie Hebdo", με την ευκαιρία της δίκης εναντίον των υπευθύνων για τη σφαγή της 7ης Ιανουαρίου 2015. οι προσευχές μας - γράφει ο Σεβασμιότατος Aumonier - μαζί με την οικογένειά του, τους συναδέλφους του, τους μαθητές του και όλους εκείνους που τραυματίστηκαν βαθιά από αυτή την αποτρόπαια πράξη ".

Μια κοινή προσευχή για εκπαίδευση στην αδελφοσύνη
Από αυτό το κάλεσμα του Επισκόπου στην αδελφοσύνη υπενθυμίζεται η πρόσφατη εγκύκλιος του Πάπα Φραγκίσκου "Όλοι Αδέλφια": "Η αδελφοσύνη έχει κάτι θετικό να προσφέρει στην ελευθερία και την ισότητα. Τι συμβαίνει χωρίς συνειδητά καλλιεργημένη αδελφοσύνη, χωρίς πολιτική βούληση για αδελφοσύνη, μεταφρασμένη σε εκπαίδευση σε αδελφοσύνη, σε διάλογο, στην ανακάλυψη αμοιβαιότητας και αμοιβαίου εμπλουτισμού των αξιών; Συμβαίνει ότι η ελευθερία συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα μάλλον μια κατάσταση μοναξιάς, της καθαρής αυτονομίας του να ανήκει σε κάποιον ή σε κάτι, ή απλά να κατέχει και να απολαμβάνει."(103)

Η πρόσκληση του επισκόπου των Βερσαλλιών
Έχοντας αυτό κατά νου, ο Επίσκοπος των Βερσαλλιών προτρέπει τους «πιστούς όλων των θρησκειών», αλλά και τους «μη πιστούς» να «ενταχθούν επειγόντως σε αυτήν την υπηρεσία εκπαίδευσης στην αδελφοσύνη που ανήκε ο κ. Paty». "Προσκαλούμε όλες τις ενορίες της Επισκοπής - ολοκληρώνει το σημείωμα - να προσευχηθούν γι’ αυτήν την πρόθεση κατά τη Θεία Λειτουργία της επόμενης Κυριακής"

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos