Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

Antonianum, επίτιμος διδάκτορας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Μια αναγνώριση από μέρους ενός Ποντιφικού Πανεπιστημίου για τον «Πρώτο μεταξύ ίσων» της Ορθόδοξης Εκκλησίας », ο οποίος από πάντα εκδήλωσε μια βαθιά κοινωνία με τον Πάπα. Το γεγονός που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 21ης Οκτωβρίου και θα έχει ως πρωταγωνιστή, τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίος Ι, στον οποίο το Ποντιφικό Πανεπiστήμιο Antonianum θα παραδώσει διδακτορικό τίτλο στη φιλοσοφία.
Η τελετή συμπίπτει με την επίσημη έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του Πανεπιστημίου των Φραγκισκανών, το οποίο θα υποδεχθεί και τον Καρδινάλιο Γραμματέα της Αγίας Έδρας Pietro Parolin, ο οποίος θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση την ερχόμενη Τετάρτη, πριν από τις παρεμβάσεις των ακαδημαϊκών αρχών, ξεκινώντας από τον πρύτανη fr. Agustín Hernández Vidales. Τον διδακτορικό τίτλο θα παραδώσει στον Οικουμενικό Πατριάρχη Γενικός Ηγούμενος του Τάγματος των των Φραγκισκανών και μέγας καγκελάριος του Antonianum, fr. Michael Anthony Perry.
Το Ποντιφικό Πανεπιστήμιο επισημαίνει τον ισχυρό οικουμενικό δεσμό μεταξύ του Φραγκίσκου και του Βαρθολομαίου Ι, ο οποίος - υπενθυμίζεται - αναφέρεται στην Εγκύκλιο Laudato si 'λόγω της ανησυχίας για την προστασία της δημιουργίας, η οποία έχει ως κέντρο την επίσημη διδασκαλία του Πάπα και υπενθυμίζεται ότι οι «εκπρόσωποι των δύο πνευμόνων της χριστιανικής παράδοσης» αναφέρονται συχνά «ο ένας στον άλλο με το όνομα «αδελφός». Μεταξύ των πολλών κοινών στιγμών, το Antonianum υπενθυμίζεται η έκκληση για εκκλησιαστική συμφιλίωση, που υπογράφηκε με την ευκαιρία του ταξιδιού του Πάπα στους Αγίους Τόπους, και η επιστολή με την οποία ανακοινώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργίας που το 2015 ο Φραγκίσκος δήλωσε ότι είχε θεσπίσει «ακριβώς ξεκινώντας από μια πρόταση του Μητροπολίτη Περγάμου, Ιωάννη Ζιζιούλα, αναφερόμενος έτσι στην ταυτότητα του πραγματικού εμπνευστή της πρωτοβουλίας, δηλαδή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos