Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

8

Σρι Λάνκα.  Η μετάδοση του κορωνοϊού αυξάνεται.

Οι Θείες Λειτουργίες με την παρουσία πιστών αναστάλθηκαν και πάλι.
Η πανδημία επιταχύνει την παρουσία της στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο - αναφέρει το πρακτορείο Ucanews - Gampaha, κοντά στην πρωτεύουσα Κολόμπο και Mannar στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου οι αρχές επέβαλαν και πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας. Για να σταματήσει η μόλυνση, η κυβέρνηση έχει επίσης θεσπίσει το κλείσιμο σχολείων σ’ ολόκληρη τη χώρα, αλλά όχι κατά την περίοδο των εξετάσεων.

Η αναστολή της λειτουργίας των κατηχητικών κέντρων
Η Εκκλησία της Σρι Λάνκα προσαρμόζεται επίσης στις νέες διατάξεις. Στις 11 Οκτωβρίου, τα μαθήματα κατήχησης διακόπηκαν επ' αόριστον, ενώ η Αρχιεπισκοπή του Κολόμπο διέταξε το κλείσιμο καθολικών σχολείων σε ολόκληρη την επικράτεια και την αναστολή των Θείων Λειτουργιών με την παρουσία πιστών στην περιοχή Gampaha. Στην επισκοπή Mannar περίπου εξήντα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού επιχώριου Επισκόπου, Σεβασμιότατο Fidelis Lionel Emmanuel Fernando και 16 ιερέων, τοποθετήθηκαν σε απομόνωση, αφού ένας εργάτης οικοδομών που εργάστηκε στο σπίτι του Επισκόπου ήταν θετικός. Ο Ιεράρχης βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.

Το προηγούμενο
Οι Θείες Λειτουργίες με συμμετοχή πιστών επαναλήφθηκαν στις 15 Ιουνίου μετά από αναστολή τριών μηνών. Η Εκκλησία της Σρι Λάνκα διέκοψε τις δημόσιες Λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Μεγάλης Εβδομάδας, την 15η Μαρτίου, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας που αποφάσισαν οι αρχές για να περιορίσουν τη μετάδοση. Ένα μέτρο που επέτρεψε τον περιορισμό του αριθμού των θετικών. Μέχρι στιγμής στην ασιατική χώρα έχουν σημειωθεί 4.752 θετικά περιστατικά και 13 θάνατοι.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos