Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

ΜΑΛΙ : ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΑΧΘΕΙΣΑΣ ΜΟΝΑΧΗΣ

Το Μάλι, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι μια χώρα της Αφρικής με πολιτική αστάθεια, αλλά θρησκευτικούς ηγέτες σταθερά προσηλωμένους στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Όμως οι έξωθεν “επεμβάσεις”, όπως της Αλ Κάιντα δυναμιτίζουν το κλίμα. Πρόσφατα αφέθηκαν ελεύθεροι αρκετοί όμηροι Τζιχαντιστών όμως η αδ. Gloria Cecilia Norvolez, απαχθείσα την 7-2-2017 (!) από το Karangasso στο νότιο Μάλι, παραμένει στα χέρια τους.
Η απελευθερωθείσα Γαλλίδα εθελόντρια Sophie Petronin, που έζησε την ομηρία της μαζί με την κολομβιανή μοναχή, έκανε έκκληση στο Γάλλο Πρόεδρο να πιέσει για να αφεθεί ελεύθερη “ Είναι ζωντανή, αλλά έχει ανάγκη φροντίδας. Πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να αφεθεί ελεύθερη και αυτή ” Η κα Petrosin ανέφερε ότι οι απαγωγείς τους φέρθηκαν καλά και ότι με την αδ. Gloria μεταφέρθηκαν σε 30 διαφορετικά στρατόπεδα τζιχαντιστών, μοιραζόμενες φαγητό, σκεπάσματα και μικρές βόλτες ...
Ο Καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος Jean Zerbo ανέφερε ότι προσεύχεται καθημερινά για την απελευθέρωση της μοναχής του Τάγματος των “ Αδελφών Φραγκισκανίδων της Αμιάντου Μαρίας ” και ζήτησε από την κυβέρνηση να πιέσει όπως μπορεί “ Είναι ντροπή για το Μάλι. Ήρθαν να προσφέρουν και απήχθηκαν ως να ήταν σκλάβοι ! Είναι κρίμα για τη χώρα μας ! ”

Πληροφορίες / φωτογραφία μοναχής από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos