Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

ΡΩΜΗ :  “ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ” ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΣ...

Ο Διευθυντής της Κάριτας Ρώμης don Benoni Ambarius είναι βαθιά ανήσυχος Ο κορωνοϊός κτύπησε το “ ξενοδοχείο γι` αστέγους ” της Κάριτας, αλλά βοήθεια απ΄ την Περιφέρεια του Λάτσιου ή άλλο κρατικό φορέα δε βλέπει στον ορίζοντα...
Ας πάρουμε τα πράγματα απ΄ την αρχή : Η δομή, που φέρει το όνομα “ don Luigo Di Liegro ”, μπορεί να φιλοξενήσει 185 άτομα. Λόγω covid, στην αρχή της πανδημίας, 80 άτομα είχαν μεταφερθεί σε νέα δομή, στην περιοχή της Αγίας Υακίνθης. Πριν το καλοκαίρι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Τώρα όμως, από τους 85 φιλοξενούμενους στην αρχική δομή, νόσησαν οι 28, πλέον 3 εργαζόμενοι.
Κάποιοι ήδη ανάρρωσαν, αλλά κανένας κρατικός φορέας δεν ήρθε να απολυμάνει τους χώρους και να δώσει οδηγίες. Μόνοι τους απολύμαναν τους χώρους και χώρισαν τους “υγιείς” από τους “νοσήσαντες σε απομόνωση” στους δύο χώρους που ως τώρα διατίθεντο για άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα.
“ Ευτυχώς μας βοήθησαν γιατροί και νοσηλευτές από τον Ερυθρό Σταυρό, οι οποίοι μας προμήθευσαν και με είδη αυτοπροστασίας. Εμείς έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές στη Δομή, που προσπαθούν να τηρήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, όμως χρειαζόμαστε και γιατρούς. Οι φιλοξενούμενοι, Ιταλοί οι περισσότεροι, παρουσιάζουν ψυχικά και σωματικά συμπτώματα, που έχουν ανάγκη ιατρικής φροντίδας ”, τονίζει ο Διευθυντής της Κάριτας Ρώμης, για να συμπληρώσει “ Είχαμε επισημάνει ότι, στο δεύτερο στάδιο, θα απαιτούνταν δομές “εμπιστευτικής απομόνωσης “ και “ ανάνηψης γι` ασυμπτωματικούς ασθενείς ”, όμως δε λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα... ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από L Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos