Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η είδηση μάς αφορά γιατί στο νέο αυτό “Κέντρο” θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες από τη Λέσβο, που έφθασαν ή θα φθάσουν στη Ρώμη μέσω των “ ανθρωπιστικών διαδρόμων ”  που υλοποιεί η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Εκεί θα περάσουν το πρώτο διάστημα, μέχρι να μπορέσουν να βρουν εργασία και να έχουν δικό τους σπίτι.
Η προσφορά του δωρεάν κτιρίου προς την Υπηρεσία Φιλανθρωπίας ( Elemosineria Apostolica) του Πάπα, στην οποία προΐσταται ο πολωνός Καρδινάλιος K. Krajewski, έγινε από τις Αδελφές “ Δούλες της Θείας Πρόνοιας ” της Κατάνιας και χαρακτηρίσθηκε, από τον Καρδινάλιο, ως πρώτος “καρπός” της νέας παπικής εγκυκλίου “ Όλοι Αδέλφια ”. Το κτίριο γνωστό ως Villa Serena, επί της οδού Pisana, έχει χωρητικότητα 60 ατόμων.
Την ευθύνη λειτουργίας του κτηρίου θα έχει η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, η οποία, μέσω των “Ανθρωπιστικών Διαδρόμων”, έχει διασώσει και μεταφέρει νόμιμα στην Ιταλία, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 2600 άτομα κυρίως από την Αφρική, εσχάτως δε (και) από τη χώρα μας.

Πληροφορίες από VaticanNews και Vatican Indider
Φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos