Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΠΑΧΘΕΙΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΑ

Πριν ακριβώς 6 μήνες είχαμε αναφερθεί στην απαγωγή του π. Pier Luigi Maccali, 58 ετών, ιεραπόστολου στο Νίγηρα της Αφρικής. Την 17-9-2018 είχε απαχθεί, από Τζιχαντιστές, από την ενορία του στο Bomoangα και από τότε δεν υπήρχαν νέα του για 1 1/2 χρόνο. Τον Απρίλιο 2020 είχαν φθάσει αποδείξεις ότι ζει στην καθολική εφημερίδα “ L` Avvenire ”. Τελικά αρχές Οκτωβρίου αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην οικογένειά του, στην Ιταλία, όπου παραμένει σε καραντίνα, για προφανείς λόγους ...
Ο συνάδελφος του, της Societa Missioni Africane (SMA), π. Vitto Girotto, με τον οποίον ζούσαν μαζί, ως την απαγωγή του, στη νοτιοδυτική περιοχή του Νίγηρα, στα σύνορα με Μπουργκίνα Φάσο, δήλωσε ότι επικοινώνησε μαζί του και η πρώτη φροντίδα του π. Gigi ήταν να ρωτήσει για “ τα παιδιά του ” στην Bornoanga. Ο π. Vitto τον ενημέρωσε ότι οι ενορίτες τους έμαθαν και γιόρτασαν την απελευθέρωσή του, Τον ενημέρωσε επίσης και για τα δυσάρεστα : ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι ιεραπόστολοι της SMA που δρούσαν στην ίδια περιοχή, προς όφελος της φτωχής τοπικής φυλής Gurmance, στην οποία πρόσφεραν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή, μετά την απαγωγή του και εργάζονται πλέον στην πρωτεύουσα της χώρας.
Ο π. Gigi αποκάλυψε στο συνάδελφό του ότι οι απαγωγείς του φέρθηκαν καλά, ότι πέρασε 2 χρόνια προσευχόμενος και ότι τους τελευταίους μήνες τού είχαν επιστρέψει να ακούει ραδιόφωνο ( το ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού ).

Πληροφορίες και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos