Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΚΟΝΓΚΟ – ΚΙΝΣΑΣΑ : ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ 3 ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ

Την 29-6-2020 ο Πάπας Φραγκίσκος ονόμασε 3 τοπικούς ιερείς ως βοηθούς Επισκόπους της Αρχιεπισκοπής της πρωτεύουσας Κινσάσα ( Congo R.D. ) και πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί τόσοι βοηθοί. Ο Καρδινάλιος της Αρχιεπισκοπής όμως, Σεβ/τατος Fridodin Ambongo, κατά την τελετή ενθρόνισής τους, την 10-10-2020, έδωσε απάντηση : η Κινσάσα έχει φθάσει τα 12.000.000 κατοίκους, στην πλειοψηφία καθολικούς : Οι ανάγκες πολλές, οι ποιμένες λίγοι ! Γι` αυτό, τόνισε, “ χρειάζομαι τη βοήθεια όλων, ιδιαίτερα των νέων βοηθών μου, Η δε συμβουλή μου είναι, δε διαπραγματευόμαστε τα συμφέροντα της καθολικής εκκλησίας, όσο κι αν μας διώξουν ή μας προσβάλουν... ”
Ο παρευρεθείς στην τελετή πρωθυπουργός της χώρας Illunga Nkamba αφενός πρόσφερε στους νέους Ιεράρχες ως δώρο της κυβέρνησης από ένα αυτοκίνητο τζιπ (!) αφετέρου βρήκε την αφορμή “να ρίξει το καρφί του” προς τον Καρδινάλιο : “Σας αγαπάμε ακόμα και όταν μας ασκείτε έντονη κριτική” ! Για να λάβει την απάντηση ότι δεν υπάρχει διαφωνία με την Κυβέρνηση, αλλά αγάπη για το λαό μας η οποία μας αναγκάζει να ζητάμε έντονα ότι είναι καλύτερο γι` αυτόν...
Σε κάθε περίπτωση, τους νέους βοηθούς Επισκόπους, Σεβ/τατους Charles Ndaka 47 ετών, Jean-Crispin Kimbeni 51 ετών και Vincent Tshomba 57 ετών περιμένει πολύ ποιμαντική δράση.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από LaCroix - Africa

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos