Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

ΓΙΕ ΜΟΥ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ !

Η Δίκη της “Χρυσής Αυγής”, σε πρώτο βαθμό, οριστικοποιείται με την απόφαση για φυλάκιση ή μη των καταδικασθέντων. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι η Δημοκρατία, έστω και αργά, κατάφερε να απομονώσει μια εγκληματική οργάνωση που, για χρόνια, είχε ( και ) κοινοβουλευτική παρουσία... Το δικαστικό συμπέρασμα είναι ότι οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης, έστω και με καθυστέρηση, επέδειξαν θάρρος και έπραξαν το καθήκον τους. Το συμπέρασμά μας, ως κοινωνία, είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία έπρεπε να δει έναν Έλληνα νέο δολοφονημένο για να αφυπνιστεί και να πει “ δεν πάει άλλο ” ! Προηγούμενες αιματηρές επιθέσεις κατά αλλοδαπών, συνδικαλιστών και μελών “μειονοτήτων” δεν ήταν αρκετές, όπως δεν ήταν αρκετή η δολοφονία του εργάτη Σεχζάτ Λουκμαν.
Οπως δεν ήταν αρκετές “δράσεις” όπως “ αιμοδοσία και τρόφιμα για Έλληνες ” και η απόπειρα βιαιοπραγίας κατά του ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα, γιατί “ βοηθούσε λαθρομετανάστες”...
Η αφύπνιση είχε ως αιτία ένα όνομα : ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ. Μια κυρία που είδε ξαφνικά το μοναχογιό της νεκρό. Μια απλή γυναίκα που απαίτησε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για το παιδί της και δεν έπαψε να δηλώνει με την παρουσία της, 5 1/2 χρόνια στο Δικαστήριο, ότι ο Παύλος δεν ήταν “μια απλή δολοφονία”, όπως έλεγε ο δολοφόνος του, αλλά ένα έγκλημα μίσους από μια στρατιωτικοποιημένη οργάνωση.
Τής οφείλουμε πολλά. Ας της το αναγνωρίσουμε, εμποδίζοντας ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Ο Ρατσισμός και τα Εγκλήματα Μίσους να μην ξαναβρούν γόνιμο έδαφος στη χώρα μας.

Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
δικηγόρος
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos