Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Στο δρόμο ανάμεσα στους φτωχούς του San Paolo “που δεν θα εγκαταλείψουμε”

Ένας άλλος υπηρέτης των φτωχών, πράγματι αυτός που «αφιέρωσε τη ζωή του στους φτωχούς». Ο Julio Renato Lancellotti είναι ο ιεραπόστολος στον οποίο ο Πάπας αναφέρθηκε στο χθεσινό Angelus. Ο Φραγκίσκος είπε ότι κατάφερε να του τηλεφωνήσει και αυτή η επικοινωνία ήταν μια συνέχεια σε μια επιστολή που στα τέλη του Σεπτεμβρίου του είχε στείλει ο ηλικιωμένος ιταλός ιερέας που για πάνω από 30 χρόνια εργάζεται ως ιεραπόστολος στη Βραζιλία.

Κορωνοϊός και καταπάτηση της αξιοπρέπειας
Στις λίγες γραμμές της επιστολής ο πατέρας Τζούλιο κάνει μια σύντομη αναφορά στη καθημερινή δυστυχία που για μεγάλο χρονικό διάστημα μοιράζεται με τους ανθρώπους που επιβιώνουν στους δρόμους του Σάο Πάολο. Ένα σοβαρά περίεργο σενάριο του Covid, το οποίο, με τον καταστροφικό συνδυασμό της ενδημικής φτώχειας πλήττει αυτούς τους στερημένους, δημιουργεί μια αδιανόητη και ακόμη πρωτοφανή παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ο πατέρας Τζούλιο έχει δει τόσα πολλά και όμως αναφέρει στον Πάπα την έκπληξή του που βλέπει πώς μια σοβαρή κρίση υγείας έχει γίνει το προσκήνιο στη Βραζιλία για έναν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων στην αξία της ζωής.

Άνιση μάχη
Η επιστολή που έφτασε στο τραπέζι του Φραγκίσκου συνοδεύεται από φωτογραφίες που δείχνουν την αλήθεια των λέξεων του ιεραπόστολου. Η πρόκληση μιας μικρής ενορίας για τον μεγάλο παγκόσμιο ιό, ο αγώνας ενός νησιού μεταξύ των φτωχών που προσπαθεί να προσφέρει αυτόν τον ελάχιστο εξοπλισμό για την προστασία της υγείας, ακόμη και σε καταστάσεις όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι πρακτικά αδύνατη και όπου δεν υπάρχει φαγητό, ντους και νεροχύτες. Και όμως, ο πατέρας Τζούλιο μας διαβεβαιώνει, ότι είναι οι άνθρωποι που δεν θα εγκαταλείψουμε και δεν θα εγκαταλείψουμε.

"Αυτός είναι ο αγγελιοφόρος του Θεού"
Η επιστολή που στάλθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο τελειώνει με ένα αίτημα για μια ευλογία που ο ιεραπόστολος θα ήθελε να λάβει αυτοπροσώπως, αλλά και με την παραδοχή ότι αυτό θα ήταν αδύνατο, επειδή δεν υπάρχουν εκεί οι φυσικές συνθήκες για το ταξίδι στη Ρώμη. Η ιστορία ενός ηλικιωμένου άνδρα που, όπως είπε ο Πάπας στο Angelus, ζει τα γηρατειά του με ειρήνη. Αυτή είναι η Μητέρα Εκκλησία μας, αυτός είναι ο αγγελιοφόρος του Θεού που πηγαίνει στα σταυροδρόμια της εξόδου ».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos