Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

KINA : ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΙΝΕΖΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ “ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΤΑΛΕΝΤΟΥ”...

Ο Επίσκοπος Vincenzo Guo Xijin, της Επισκοπής Mindong ( Fujian ), δήλωσε ενώπιον του εκκλησιάσματος, την προηγούμενη Κυριακή, την παραίτησή του από την Επισκοπική διακονία του και την απόσυρσή του από την ενεργή ζωή, αφιερώνοντας  το υπόλοιπο της ζωής του στην προσευχή.
άνθρωπος ήπιος και ταπεινός. με ιστορικό χρόνιας ταλαιπωρίας και φυλάκισης. δήλωσε ότι κατάλαβε πως “ δεν έχει τις κατάλληλες ηγετικές ικανότητες, δεν ταιριάζει με την εποχή και δε θέλει να γίνει εμπόδιο στην πρόοδο ”. Πιστεύει ότι “ δεν έχει κάποιο ταλέντο ” και ζήτησε να τού συγχωρέσουν “ την αδυναμία και την ανικανότητα ” να ηγηθεί της τοπικής κοινότητας. Όμως παρακίνησε τους πιστούς να μείνουν ενωμένοι στον Κύριο και στην Εκκλησία του.
Ο Ιεράρχης, προφανώς, θεώρησε τον εαυτό του μη κατάλληλο ηγέτη στην εποχή που οι σχέσεις Αγίας Έδρας – Κίνας βρίσκονται στην κατάσταση που όλοι ξέρουμε και υπάρχει ένα τμήμα της κινεζικής εκκλησίας που προτιμά να μείνει “ εκτός νόμιμης αναγνώρισης ” από το Κράτος. Υπάρχει όμως έντονος προβληματισμός για τον Επίσκοπο Zhan Silu, που αναμένεται αν τον διαδεχθεί. “Εκτός κοινωνίας” με την Εκκλησία της Ρώμης ως πρόσφατα, έχει αρκετούς “αντιπάλους” στην Επισκοπή και θεωρείται πολύ φιλόδοξος και εξουσιομανής ...

Πληροφόρηση και φωτογραφία απo ΑsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos