Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

16

Υπέκυψε στον κορωνοϊό  ο Σεβασμιότατος D'Alise, Επίσκοπος της Caserta

Πέθανε προχθές το πρωί ο Επίσκοπος της Caserta Σεβασμιότατος r Giovanni D’Alise. Ο θάνατός του επήλθε ενώ έσφιγγε στα χέρια του το άγιο ροδάριο. Η εξόδιος Ακολουθία όπως αναφέρει η εφημερίδα έγινε χθες στις 6 το απόγευμα, στον Καθεδρικό ναό της Caserta. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση , ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής ιεραρχίας Gualtiero Bassetti εξέφρασε τα συλλυπητήριά του: "Αυτούς τους μήνες - έγραψε- πολλοί ιερείς έφυγαν εκ αιτίας του κορωνοϊού και οι Επίσκοποι είναι πριν απ’ όλα ιερείς μεταξύ των ιερέων. Σήμερα μας άφησε ο Επίσκοπος Ιωάννης, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή στάθηκε κοντά στους άλλους και συμμερίστηκε τα διαδρομή του πόνου”.

Βιογραφία

Ο Σεβασμιότατος Giovanni D’Alise γεννήθηκε στη Νάπολη στις l 14 Ιανουαρίου του 1948. Χειροτονήθηκε Ιερέας στις 23 Σεπτεμβρίου του 1972. Από   το  2001 έως το 2004 υπήρξε επαρχιακός βικάριος της Επαρχίας του San Felice - Arienzo. Το έτος 1984 επωμίστηκε καθηκόντων ποιμαντικής στην Κύρια ς Εκκλησιαστικής του Επαρχίας.
Φρόντισε για τα 22 ετήσια Συνέδρια της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Acerra και την ετήσια τέλεση της Ημέρας της Ζωής. Από το 2003 έως το 2004, η Εκκλησιαστική Επαρχία της Nocera Inferiore-Sarno του ανέθεσε την ευθύνη της επιμόρφωσης των μονίμων διακόνων της Εκκλησιαστικής Επαρχίας του.
Στις 5 Ιουνίου του 2004 εκλέχτηκε Επίσκοπος της χηρεύουσας επισκοπικής έδρας της Ariano Irpino-Lacedonia και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 17 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos