Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

Al-Tayyeb: Ο Πάπας Φραγκίσκος ξαναδίνει στην ανθρωπότητα τη συνείδησή της

Είναι ένα μήνυμα που «δίνει πίσω στην ανθρωπότητα τη συνείδησή της». Υπάρχει ένα ειδικό σχόλιο μεταξύ των πολλών που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο αυτές τις ώρες μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου του Πάπα Φραγκίσκου «Αδέλφια όλοι». Είναι εκείνο που αναρτήθηκε στο Twitter από τον Μεγάλο Ιμάμη του Al-Azhar, Ahmad Al-Tayyeb, που υπέγραψε με τον Ποντίφικα δηλαδή το έγγραφο για την ανθρώπινη αδελφότητα για την παγκόσμια ειρήνη και την κοινή συνύπαρξη, που υπογράφηκε στο Αμπού Ντάμπι τον Φεβρουάριο του 2019. Η τρίτη εγκύκλιος επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου ξεκινά από αυτήν την κοινή δήλωση, και ο Al-Tayyeb αναφέρεται πολλές φορές σε αυτό το κείμενο.

«Το μήνυμα του αδελφού μου Πάπα Φραγκίσκου, "Αδέλφια όλοι"- γράφει ο Μέγας Ιμάμης σε ένα tweet του που κυκλοφόρησε το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου 2020 - είναι μια επέκταση του εγγράφου για την ανθρώπινη αδελφότητα, και αποκαλύπτει μια παγκόσμια πραγματικότητα της οποίας οι θέσεις και οι αποφάσεις είναι ασταθείς και είναι οι ευάλωτοι και περιθωριοποιημένοι άνθρωποι που πληρώνουν το τίμημα ... Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται σε ανθρώπους καλής θέλησης και ζωντανής συνείδησης και ξαναδίνει στην ανθρωπότητα τη συνείδησή της».

Ο δικαστής Μοχάμεντ Μαχμούντ Αμπντέλ Σαλάμ, Γενικός Γραμματέας της Ύπατης Επιτροπής για την Ανθρώπινη Αδελφότητα, συμμετείχε στην παρουσίαση της εγκυκλίου που πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα της Συνόδου των Επισκόπων.

Μετάφραση: π.Ιωάν.Σκλα.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos