Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

HΠΑ:  ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει τα δικά του προβλήματα (υγείας), αλλά ανάμεσα στα τελευταία θέματα που έστειλε στο Κογκρέσο για επικύρωση είναι ο αριθμός των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στη χώρα το 2021. Η πρόταση αφορά τον αριθμό των 21.000 ατόμων, αυξημένος απ΄ το 2019, όταν έγιναν δεκτοί 18.000 άτομα, αλλά πολύ πίσω από τα 98.000 άτομα το χρόνο προηγούμενων κυβερνήσεων ! Προφανώς και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν οικονομική ύφεση, όμως τι να πουν και οι χώρες της Λατινικής Αμερικής ! Όταν φυσικά η ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού συνεχίζεται αμείωτη, απ΄ την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων...
Η Καθολική Ιεραρχία των ΗΠΑ, προεξαρχόντων του Προέδρου της Συνόδου και Αρχιεπισκόπου Λος Αντζελες και του Προέδρου της Επιτροπής Μετανάστευσης της Συνόδου και βοηθού Επισκόπου Ουάσιγκτον, Σεβ/τάτων Jose Gomes και Mario Dorsonville, έκανε έκκληση προς το Νομοθετικό Σώμα για να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη. “ Είμαστε απογοητευμένοι από τη διοίκηση Τραμπ, που προτείνει τόσο μικρό αριθμό, είμαστε μεγάλη χώρα, έχουμε δυνατότητες να δεχθούμε πιο πολλούς αναγκεμένους, που κινδυνεύει η ζωή τους. Ανάλογη έκκληση είχε απευθύνει προς το Κογκρέσο ο Πάπας, όταν είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πιο γενναιόδωροι ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos