Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

11

ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ : ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ “ ΝΤΟΠΙΟΥ ” ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Είχαμε αναφερθεί προ διμήνου στη Νέα Γουινέα, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, το οποίο χωρίζεται διοικητικά σε δύο ισομερή σχεδόν τμήματα : το δυτικό, που ανήκει στην Ινδονησία και το ανατολικό, το οποίο, μαζί με κάποιες συστάδες νησιών, είναι από το 1975 ανεξάρτητο κράτος, με το όνομα Παπούα – Νέα Γουινέα. Το κράτος έχει 96% χριστιανικό πληθυσμό (27% καθολικοί). Αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τον κορωνοϊού αλλά και την, ακόμα διαδεδομένη, “ εξάσκηση της μαγείας”...
Η αφορμή για να ξαναθυμηθούμε το κράτος της Ωκεανίας είναι η πρώτη χειροτονία ντόπιου Αρχιεπισκόπου στην Rabaul ( μιας από τις 4 καθολικές αρχιεπισκοπές ). Μετά 138 έτη από την εμφάνιση των πρώτων ιεραποστόλων στην περιοχή και μετά από επτά (7) αλλοδαπούς Ιεράρχες, νέος Αρχιεπίσκοπος είναι ο Σεβ/τατος Rochus Josef Tetamai ( MSC), γεννηθείς το 1962 στην περιοχή, με προγενέστερη θητεία ιερέα στην Επισκοπή Bereinas και Επισκόπου, από το 2018, στην Επισκοπή Kavieg. 
“ Επιστρέφω όπως ο Ιησούς στη Ναζαρέτ. Ζητώ συνεργασία και υπομονή για να οδηγήσουμε την τοπική μας εκκλησία στο φως και τη χάρη του Θεού ” είπε στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν την 29/9 στον καθεδρικό ναό της “ Ιεράς Καρδίας ” του Vunapope.
Παρόντες, κατά την Αρχιερατική θεία λειτουργία, ο Καρδινάλιος John Ribot (MSC), ο Αποστολικός Νούντσιος Αρχιεπίσκοπος K.M.Vayalunkai, ο αποχωρών Αρχιεπίσκοπος Francesco Panifio ( SDB ) και δεκάδες ιερείς από όλο το νησί.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos