Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

9

ΙΡΑΚ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ “ ΓΙΕΖΙΝΤΙ ”

Πριν λίγες μέρες αναφερθήκαμε στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την καθολική αρχιεπισκοπή του Erbil, στο ιρακινό Κουρδιστάν. Σε νοσοκομείο της ίδιας πόλης, την 1/10, σε ηλικία 87 ετών, πέθανε ο Sheikh Khartoum Hajji Ismael, γνωστός ως “Baba Sheikh”, Ανώτατος Θρησκευτικός Ηγέτης της θρησκευτικής μειονότητας των “ Heidi ”, που αριθμούν 1.000.000 περίπου, οι μισοί στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Σύμφωνα με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του πρωθυπουργού του ιρακινού Κουρδιστάν Mansour Bargain ο εκλιπών υπήρξε σεβαστή προσωπικότητα της περιοχής και άνθρωπος που δίδασκε τη συγχώρεση και την ειρηνική συνύπαρξη.
Οι Γιαίνει έγιναν τραγικά γνωστοί πριν λίγα χρόνια, μετά την κατάληψη της πόλης Sin jar ( Shingle) στη Συρία, όπου ήταν η πλειοψηφία των κατοίκων, από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους. Οι περισσότεροι εγκατέλειψαν την πόλη προς το ιρακινό Κουρδιστάν, χιλιάδες θανατώθηκαν, πουλήθηκαν ως δούλοι ή έγιναν σκλάβοι των κατακτητών. Οι γυναίκες τους βιάσθηκαν και κατέληξαν σκλάβες του σεξ ή πωλήθηκαν ή οδηγήθηκαν στην πορνεία. Πολλοί αναγκάστηκαν ν` αλλάξουν πίστη. Παρόλ` αυτά ο εκλιπών, όταν ηττήθηκε ο ISIS,αγωνίσθηκε για τη συνύπαρξη των πιστών του, με τους άλλους πληθυσμούς σε Συρία και Ιράκ, καθώς και με την επούλωση των πληγών των γυναικών της θρησκευτικής του κοινότητας...

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Kurdistan24

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos