Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΒΡΑΖΙΛΙΑ : ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ...

Στη Βραζιλία οι νεκροί από κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τους 100.000 και οι νοσήσαντες τα 2.000.000. Και τι πειράζει ! Η ζωή στη χώρα του Προέδρου Μπολσονάρο συνεχίζεται, η Αμαζονία καταστρέφεται όλο και πιο γρήγορα και, που θα πάει, αυτοί οι “περίεργοι” αυτόχθονες που εξακολουθούν να ζουν στη ζούγκλα κάποια στιγμή θα εξαφανισθούν...
Φυσικά τα πράγματα δεν ήταν “ ιδανικά ” πριν την εκλογή του νυν Προέδρου. Όμως στο πρώτο έτος της θητείας του (2019), τα φαινόμενα βίας κατά αυτοχθόνων πληθυσμών διπλασιάσθηκαν, από 110 σε 276. Το καταγράφει, σ` έκθεσή του 216 σελίδων, την οποία παρουσίασε την 30/9, το “ Ιεραποστολικό Συμβούλιο Ιθαγενών ” που υπάγεται στη Σύνοδο των Καθολικών Επισκόπων της Βραζιλίας . Αντίστοιχα διπλασιάσθηκαν οι παράνομες προσπάθειες υφαρπαγής γης και η καταστροφή περιουσίας, από 109 σε 236.
Η έκθεση καταγράφει την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει η γη των ντόπιων πληθυσμών σε επιχειρηματίες του αγροτικού / διατροφικού τομέα και σε εξορυκτικές δραστηριότητες. Σημειώνει ότι απ` τις 1298 περιοχές γης ιδιοκτησίας ιθαγενών οι 826 (ποσοστό 63%) είναι ακόμα σε διαδικασία καταγραφής απ΄την κρατική “ Γραμματεία Περιουσίας ”, οι 536 εκ των οποίων “ έχουν κολλήσει σε γραφειοκρατικά εμπόδια ”.
Τα 276 συγκεκριμένα περιστατικά βίας που καταγράφονται δεν είναι καθόλου αμελητέα : φόνοι (113), δολοφονίες εκ προμελέτης (20), απόπειρες φόνων (24), απειλές θανάτου (33), σεξουαλική βία (10), κατάχρηση εξουσίας (13), διάφορες απειλές (34), σωματική βία (13) ρατσιστικά κρούσματα (16).
Και η ζωή συνεχίζεται στη χώρα της σάμπας και του ποδοσφαίρου...

Πληροφορίες και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos