Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4ΜΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΔΡΑΣΗ

Επειδή στη χώρα μας είναι συνηθισμένο να εκφέρονται αβασάνιστα απόψεις για τη δράση των ΜΚΟ, είναι ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε μια σχετική έρευνα, που φαίνεται ότι έχει βασισθεί σε πολύχρονη έρευνα και με ερωτήματα και προς την ίδια την οργάνωση να εκφράσει τις θέσεις της : για να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει δημοσιογραφία και τι “μπουρδολογία” του διαδικτύου.
Το ιταλικό Espresso, που πρόσφατα έκανε μεγάλη έρευνα για την δράση του Καρδιναλίου Becciou, όταν ήταν αναπληρωτής Υπεύθυνος της Αρχιγραμματείας της Αγίας Έδρας και απέδειξε ότι κάποιες αποφάσεις του, με οικονομικό αντίκτυπο, ήταν, τουλάχιστον, “χαριστικές” προς συγγενείς τους (μ` αποτέλεσμα να παραιτηθεί από καθήκοντα και τιμές ) έκανε αντίστοιχη έρευνα για τη γαλλική οργάνωση SOS Chretiens d` Orient ( SOSCO ). H οργάνωση αυτή, με πολύ δραστήριο παράρτημα στην Ιταλία, ιδρύθηκε το 2013 και από το 2014 ως το 2018 είδε τις δωρεές προς αυτήν να εκτοξεύονται από το 1 στα 8 εκατ. ευρώ ! Ο Γενικός Διευθυντής της Benjamin Blanchard και ο πρόεδρος του ιταλικού παραρτήματος Sebastiano Caputo γίνονται πλέον δεκτοί σε σημαντικές συναντήσεις ΜΚΟ της Ευρώπης, ενώ ο ιταλός έχει συμμετάσχει και σε συνάντηση εκπροσώπων χριστιανικών ΜΚΟ με τον Πάπα. Κατά το περιοδικό, τα σημαντικότερα στελέχη της οργάνωσης έχουν φανερή ακροδεξιά προέλευση και πιστεύω, γεγονός που δεν είναι παράνομο, αλλά και σχέσεις με ακροδεξιά στοιχεία στην Ανατολική Ευρώπη και με το καθεστώς Άσσαντ στη Συρία. “ Πηγή ” του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Βατικανού είπε στο περιοδικό ότι οι θέσεις της δε φιλοξενούνται άπαυτων, γιατί είναι “ εξτρεμιστικές ”. Η δημοσιογραφική έρευνα υποστηρίζει ότι οι επικεφαλής της ΜΚΟ είναι σε γνώση εγκλημάτων πολέμου του καθεστώτος και χρήματα από δωρεές έχουν καταλήξει σε ( χριστιανούς ) πολέμαρχους που είναι στο πλευρό του Σύριου προέδρου. Ιταλοί εθελοντές ( εν αγνοία τους ) έχουν προσφέρει υπηρεσίες σε δράσεις της οργάνωσης στη Συρία, το ακριβές περιεχόμενο των οποίων δεν είναι γνωστό. Φυσικά η SOSCO διαψεύδει τις τελευταίες κατηγορίες.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για αποκαλυπτική και άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα ...

Πληροφορίες και φωτογραφία από ιταλικό περιοδικό Espresso

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos