Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ 7 Οκτωβρίου, Ροδάριο των επισκόπων μέσω διαδικτύου

Απαγγελία του Ροδαρίου μέσω διαδικτύου, ζωντανά στο YouTube και στο Facebook, ανακοινώθηκε από το Συνέδριο των Επισκόπων των Ηνωμένων Εθνών (Usccb) για την 7η Οκτωβρίου, στη μνήμη της Παναγίας του Ροδαρίου.
Η μαριανή προσευχή θα απαγγελθεί από διάφορους ιεράρχες, που θα αντιπροσωπεύουν τις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των επισκόπων με ένα δελτίο τύπου, αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες σεβασμιότατος José H. Gomez, «αυτή η στιγμή προσευχής επιθυμεί να ενώσει τους Καθολικούς όλης της χώρας κατ’ αυτή την περίοδο της μεγάλης αναταραχής και αβεβαιότητας».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πράγματι, ο Covid – 19 έχει καταγράψει έως σήμερα, 1η Οκτωβρίου, πάνω από 7 εκατομμύρια θετικά περιστατικά και πάνω από 200 χιλιάδες θανάτους. Όλα αυτά ενώ το πολιτικό κλίμα ζεσταίνεται ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.
Οι δύο υποψήφιοι, ο σημερινός πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Donald Trump και ο δημοκρατικός αμφισβητίας Joe Biden, ανταλλάσσουν αμοιβαίες κατηγορίες αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας και της εθνικής κρίσης. «Οι πιστοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε αυτή τη στιγμή προσευχής για τη χώρα μας – συνεχίζει το επισκοπικό δελτίο – με σκοπό την αναζήτηση θεραπείας και για να ζητήσουν από την Παναγία, κατά τη διάρκεια της εορτής της, να προσευχηθεί για εμάς και να μας οδηγήσει στον Ιησού».
Οι Καθολικοί καλούνται επίσης «να μοιραστούν με τους υπόλοιπους από όπου, να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία του δικού τους Ροδαρίου και να αναφέρουν έναν σκοπό προσευχής για τη χώρα μας». Για την περίσταση αυτή δημιουργήθηκε επίσης και ένα ειδικό hashtag, #RosaryForAmerica.

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos