Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Κυριακάτικες Συναντήσεις

Έρχονται στιγμές που οι δυσκολίες αλυσοδένουν τη ζωή μας. Παράλληλα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν ότι μια θλιβερή πραγματικότητα διώχνει την άλλη. Μπροστά σ’ αυτόν τον όγκο των παγκόσμιων γεγονότων ασφαλώς, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι! «Σε ποιους καιρούς ζούμε;» αυθόρμητα ερωτά ο ένας τον άλλον! Απάντηση δεν υπάρχει. Η πίστη μας βοηθά να βρούμε μια σωστή θέση για να μην μας παρασύρει ο απειλητικός και ασταμάτητος χειμώνας.
Οι λέξεις «σήμερα» και «εδώ και τώρα» που συναντάμε συχνά, στα λειτουργικά κείμενα, κρύβουν μέσα τους την αιωνιότητα. Το «σήμερα» και το «τώρα» είναι λέξεις που μεταχειρίζεται η πίστη μας για να δείξει την αιωνιότητα του Θεού.
Με την ύπαρξή μας – ξεκίνησε ήδη η αιώνια ζωή μας. Η ζωή του Θεού μέσα μας άρχισε με το βάπτισμά μας, την εμψυχώνει το Άγιο Πνεύμα (Χρίσμα) και μας ενώνει με τον Χριστό Αναστημένο (Αγία Κοινωνία). Αυτόν τον Χριστό που συχνά συναντάμε στο Ευαγγέλιο να θεραπεύει και να σώζει εκείνους που με πίστη προστρέχουν κοντά Του. Οι βιβλικές αναγνώσεις των Κυριακών είναι οι συνηθισμένες συναντήσεις μαζί Του. Όλοι είμαστε καλεσμένοι στο «Μυστικό Δείπνο» (στη Λειτουργία) να τον ομολογήσουμε αναστημένο Σωτήρα. Μακάρι η συμμετοχή μας στην κυριακάτικη Λειτουργία να ‘ναι μια τονωτική ένεση που να στηρίζει και να δυναμώνει την ελπίδα μας για να λάβουμε μέρος μια μέρα, στη χαρά της Βασιλείας του Θεού.

π.Μ.Β

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos