Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Η «Σκυτάλη» της Συνάντησης!

Τι είναι πιο ωραίο, όταν κατέχεις τη χαρά ή όταν την περιμένεις; Αυτή ήταν η ψυχική κατάσταση των δύο ηλικιωμένων Συμεών και Άννας η μακροχρόνια προσμονή της συνάντησης με τον Σωτήρα. Η συνάντηση έγινε, η χαρά είναι παρούσα, το αποτέλεσμα ήλθε, να μιλάνε σ’ όλους για το παιδί: Ιησούς!
Ο Κύριος μας παροτρύνει σε βαθιές συναντήσεις με σκοπό η ζωή μας να είναι σε συνεχή πρόοδο και εναλλαγή της χαράς με την προσμονή της Χαράς. Συναντάμε τον Κύριο ιδιαίτερα, στην θυσία της Αγίας Λειτουργίας και συνάμα αυτή η τελετή γίνεται ευκαιρία να διασχίσουμε όλα τα στάδια της Χριστιανικής μας ζωής. Ειδικά το βάπτισμα που μας κάνει παιδιά Του, η εξομολόγηση που μας συμφιλιώνει και μαζί Του προσφερόμαστε στο Θεό Πατέρα για να είμαστε συνεχή δείγματα της αγάπης Του. Μόνο έτσι γινόμαστε το «φως» του Χριστού.
Κατ’ επέκταση, χρησιμοποιώντας ο Χριστός τη δική μας συνεργασία, θέλει να μας μεταμορφώσει. Η συνάντηση που περιέχει χαρά δεν κρατιέται κλειστή, δεν είναι εγωκεντρική, αλλά διαχυτική, μεταδίδεται σε άλλους. Είναι η «Σκυτάλη» της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και η «σκυτάλη» της αγάπης του ανθρώπου για τον Θεό. Αν ένας παράγοντας λείπει (ή ο Θεός ή ο άνθρωπος) ούτε συνάντηση γίνεται, ούτε χαρά υπάρχει.

π. Μάκρος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos