Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

H ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ “ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΞΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ” !

“ Κάποιοι ” είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι μια Εκκλησία δε χειραγωγείται πολιτικά ! Κρίνοντας εξ ιδίων... Εκτός αν έχουν σκοπό να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των κατοίκων της Λευκορωσίας. Γεγονός είναι ότι η εκεί Καθολική Εκκλησία, αναγκάστηκε να απαντήσει επίσημα σε πλήθος δημοσιευμάτων ρωσικών ΜΜΕ ότι οι ... ΗΠΑ ( δεν κατάφεραν μεν να πείσουν την Καθολική Εκκλησία να μην ανανεώσει τη συμφωνία με την Κίνα αλλά ) είναι πίσω απ΄ τις διαμαρτυρίες της Καθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία κατά του προέδρου Λουκασένκο.
Ο βικάριος της Αρχιεπισκοπής Μινσκ και Υπεύθυνος Ενημέρωσης της Ιεραρχίας, Επίσκοπος Yuri Kasabutsky, την ημέρα εορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της Λευκορωσικής Εκκλησίας, αναγκάσθηκε να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ιερείς δέχονται “ποιμαντικές οδηγίες” σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους και όχι “ κατευθύνσεις ” για πολιτικά θέματα. Οι ίδιοι ξέρουν πώς θα συμπεριφερθούν σε κάθε περίπτωση. Είναι απολύτως παράλογο ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή στην Καθολική Εκκλησία. ΟΙ ιερείς βλέπουν τι συμβαίνει και λένε την αλήθεια, αντιστεκόμενοι στη χρήση βίας, προβάλλοντας την αλληλεγγύη των πολιτών. Κηρύττουν αρμονία, ειρήνη και συγχώρεση. Αυτό πιθανώς ενοχλεί όσους επιβουλεύονται τη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση έχουμε καλές σχέσεις και με την ορθόδοξη εκκλησία, γιατί πιστεύουμε στην αληθινή χριστιανική αγάπη για όλους.

Πληροφορίες / φωτογραφία από ιστότοπο Καθολικής Εκκλησίας Λευκορωσίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos