Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΙΤΑΛΙΑ !: ΙΕΡΕΑΣ – ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Ο ντον Roberto Malgesini, γεννηθείς το 1969 και ιερέας από το 1998 ήταν πολύ αγαπητός στο ποίμνιο του στο Κόμο, αλλά και ανάμεσα στους πιο φτωχούς της πόλης. Κάθε πρωί, συνήθως μαζί με εθελοντές, περιδιάβαινε την πόλη και μοίραζε γάλα, τσάι και ζεστά γεύματα σε άστεγους, πρόσφυγες και αναγκεμένους.
Μάλιστα πριν λίγα χρόνια είχε κινδυνεύσει και με πρόστιμο από το Δήμο, γιατί δεν είχε “άδεια” να βοηθά τους φτωχούς ! Ξεσηκώθηκε ο κόσμος και τη γλύτωσε.
Δυστυχώς την Τρίτη 15-9-2020 στις 7.00 το πρωί, για άγνωστο ως τώρα λόγο, ένας απ` τους εν δυνάμει ωφελούμενους του ιερέα,, 53 ετών, απ την Τυνησία, του επέφερε θανατηφόρο κτύπημα με μαχαίρι. Είχε λάβει απ΄το 2015 διοικητική απόφαση απέλασης, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα. Ο δράστης παραδόθηκε τη στιγμή που έφθανε το ασθενοφόρο και παραλάμβανε τη σωρό του ιερέα, μέσα σε χειροκροτήματα των φτωχών ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί και των κατοίκων που ξύπνησαν και έμαθαν τι συνέβη.
Το βράδυ, στο καθεδρικό ναό, παρουσία του Επισκόπου, η τοπική εκκλησία κλήθηκε ν` απαγγείλει το ροδάριο, υπέρ αναπαύσεως του ιερέα της αλλά και υπέρ συγχωρήσεως του, εκτός συνειδήσεως, θύτη...

Πληροφόρηση και φωτογραφία ιερέα από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos