Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΜΗΤΕΡΕΣ

Τα παιδιά, σ` όλο τον κόσμο, κλείσθηκαν σπίτι, μεγάλα χρονικά διαστήματα, λόγω κορωνοιού. Φυσικά περνούν τις ώρες τους στο ιντερνέτ ή σε κοινωνικά δίκτυα ενώ και τα μαθήματά τους γίνονται αρκετές φορές,, διαδικτυακά, με δυσκολία παρακολούθησης των δραστηριοτήτων τους απ΄τους γονείς. Για το λόγο αυτό η καθολική κοπτική εκκλησία αποφάσισε να προσφέρει μαθήματα πληροφορικής σε μητέρες, που επιθυμούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στα μαθήματά τους αλλά και να μπορούν να τα προστατεύσουν από “παγίδες”. Το “ Κέντρο για τις διακονικές υπηρεσίες” του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ιδρύθηκε το 2010, για να προσφέρει μαθήματα σε αναλφάβητους, να βοηθήσει τους γονείς στην κατήχηση των παιδιών αλλά και να προσφέρει επιμόρφωση σε διάφορους τομείς, Ήδη 150 μητέρες προβλέπεται να ωφεληθούν απ΄τα μαθήματα πληροφορικής.
Θυμίζουμε ότι το Καθολικό Κοπτικό Πατριαρχείο αριθμεί 200.000 πιστούς σε Αίγυπτο και Σουδάν. Οι πρώτοι πιστοί που εγκατέλειψαν το αντίστοιχο Ορθόδοξο Πατριαρχείο προς την καθολική εκκλησία ήταν στα μέσα του 18ου αιώνα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στους επόμενους δύο αιώνες υπήρξαν αντίστοιχα αποστολικά βικαριάτα, αλλά η ουσιαστική οργάνωση της συγκεκριμένης εκκλησίας έγινε στα μέσα του 20ου αιώνα, Σημερινός Πατριάρχης, από αρχές 2013 ο Abramo Isacco Sedrak. Υπάρχει μεγάλο Ιεροσπουδαστήριο στο Κάιρο ενώ στους κόλπους του Πατριαρχείου λειτουργούν και δύο γυναικεία μοναχικά τάγματα. Οι ιερείς, πλην των Επισκόπων, μπορούν να είναι έγγαμοι,

Στοιχεία και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos