Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Βιογραφικό σημείωμα για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης Σεβασμ. π. Γεώργιο Αλτουβά
Pin It

1

Βιογραφικό σημείωμα  για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας-Ζακύνθου-Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης
Σεβασμ. π. Γεώργιο Αλτουβά

Ο εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28-9-1973. Έκανε τις εγκυκλοπαιδικές του σπουδές στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών (Πατησίων) από το 1979 έως το 1991. Σπούδασε φιλοσοφία και θεολογία στο Ποντιφικό Ιεροσπουδαστήριο της Απουλίας "Πίος ο 11ος" στη Μολφέττα της Ιταλίας από 1992 έως 1997.
Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 5 Οκτωβρίου 1997 στον Ι. Ναό Αγ. Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής (Ενορία από την οποία προέρχεται).
Ακολούθως ενεγράφη στην Ποντιφική Σχολή Πνευματικότητας "Teresianum" στη Ρώμη για Μεταπτυχιακό, όπου σπούδασε δύο έτη και παρουσίασε την εργασία του.
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 3 Οκτωβρίου 1998 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου.
Εργάστηκε ως βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου από 31 Δεκεμβρίου 1999, και ταυτόχρονα ως αντικαταστάτης Εφημέριος στην Ενορία του Αγ. Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής κατά το 2000.
Διορίστηκε Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Λαυρίου και Βούλας από το 2001. Τότε διετέλεσε για τρία έτη Εκκλησιαστικός Παραστάτης για τους Εφήβους της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Αθηνών. Έπειτα διορίστηκε βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου το 2011 και εφημέριος στον ίδιο ναό από το 2015 μέχρι και σήμερα.
Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Πρεσβυτέρων του Αρχιεπισκόπου από το 2007 έως σήμερα, Δικαστής στο Πρωτοβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο από το 2013, Διευθυντής των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων στην Ελλάδα από το 2014, και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τη Θ. Λατρεία.
Διδάσκει Θρησκευτικά στη Λεόντειο Σχολή Ν. Σμύρνης από το 2001, και στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγ. Ιωσήφ στην Πεύκη από το 2016 μέχρι 2019.

Πηγή: ΔΗΕ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos