Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

11

Ευλογημένος ο ερχόμενος!

Στις 13.00 ώρα Ελλάδος, ανακοινώθηκε από την Αγία Έδρα, ότι ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε την παραίτηση από την ποιμαντική διακυβέρνηση της Αρχιεπισκοπής και Μητρόπολης Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας   και του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης, η οποία δόθηκε από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο – Μητροπολίτη π. Ιωάννης Σπιτέρη του Μοναχικού Τάγματος των Καπουκίνων Πατέρων, σύμφωνα με τον Κανόνα 401 παρ. 1 του Κώδικα του Κανονικού Δικαίου και ονόμασε Αρχιεπίσκοπο – Μητροπολίτη της Κερκύρας , Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης τον Πανοσιολογιότατο Γεώργιο Αλτουβά του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθηνών, μέχρι τώρα εφημέριο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου επιψηφισμένου Αρχιεπισκόπου, ο Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης θα συνεχίσει να ποιμαίνει τις δυο παραπάνω Εκκλησιαστικές Επαρχίες ως Αποστολικός Τοποτηρητής.

Η ημερομηνία της Αρχιερατικής χειροτονίας του νέου Αρχιεπισκόπου – Μητροπολίτου θα ανακοινωθεί προσεχώς

Η Καθολική Εκκλησία Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Χίου-Λέσβου και Σάμου, ενώνουν την προσευχή τους με την προσευχή της Εκκλησίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονικής και υψώνουν την φωνή τους προς το Πανάγιο Πνεύμα αναφωνώντας: Άξιος, άξιος, άξιος!

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos