Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Οι ευχές του Πάπα για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνεται στις οικογένειες που χθες συμμετείχαν πνευματικά, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στο 13ο Εθνικό Προσκύνημα στην Πομπηία και στο Λορέτο για να ευχηθεί ότι η αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να βιωθεί με αίσθημα ευθύνης και θα θέσει στο κέντρο τα πρόσωπα των νέων. Το μήνυμα, υπογεγραμμένο από τον Γραμματέα της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Pietro Parolin, απευθύνεται στο Σεβασμιότατο Stefano Russo, Γενικό Γραμματέα της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ιταλίας που προώθησε την πρωτοβουλία, μαζί με την Ανανέωση στο Άγιο Πνεύμα (RnS) και το Εθνικό Φόρουμ Οικογενειακών Συλλόγων, με την υποστήριξη του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Νέου Ευαγγελισμού. Η εκδήλωση είχε μόνο περιορισμένο αριθμό πιστών σωματικά παρόντων, λόγω των κανονισμών κατά της μόλυνσης Covid-19.

Λάβετε τη δύναμη της πίστης και της αλληλεγγύης
Το σύνθημα της πρωτοβουλίας είναι τα λόγια του αποστόλου Παύλου που παρατίθενται στο μήνυμα: «Να είστε χαρούμενοι, να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, να έχετε τα ίδια αισθήματα». "Ο Πάπας Φραγκίσκος στο κείμενο συγχαίρει τους υποστηρικτές και τους συνεργάτες της πρωτοβουλίας γιατί, σε αυτή την περίοδο κατά την οποία οι οικογένειες υποφέρουν ιδιαίτερα από τις δυσκολίες που προκαλούνται από την πανδημία, θέλησαν να προτείνουν εκ νέου αυτή τη μαρτυρία πίστης και αλληλεγγύης, επειδή ο καθένας μπορεί να αντλήσει ελπίδα και δύναμη από την προσευχή και την αδελφική κοινωνία για να προχωρήσουμε.

Ένα ανανεωμένο εκπαιδευτικό σύμφωνο για τους νέους
Εξ ου και η σκέψη του Πάπα για το άνοιγμα των σχολείων. "Μπορεί η επανάληψη της σχολικής χρονιάς να το βιώσουν όλοι με μεγάλη αίσθηση ευθύνης, με την προοπτική ενός ανανεωμένου εκπαιδευτικού συμφώνου, το οποίο βλέπει τις οικογένειες ως πρωταγωνιστές και τοποθετεί τους μαθητές και μαθήτριες στο κέντρο: η υγιής ανάπτυξή τους, καλά και κοινωνικά εκπαιδευμένη είναι προϋπόθεση για ένα ειρηνικό και ευτυχές μέλλον για ολόκληρη την κοινωνία ".

Προσευχή για οικογένειες: διάδοση ζωής και πίστη
Τέλος, το μήνυμα διαβεβαιώνει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ενωμένος με τους προσκυνητές "επικαλούμενος τη μεσολάβηση της Παναγίας, έτσι ώστε οι χριστιανικές οικογένειες, σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο όλο, να συνεχίσουν να σχηματίζουν αυτό τον μεγάλο ποτάμι που διαχέει τη ζωή, την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos