Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • ΝΙΓΗΡΙΑ: ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΥ!
Pin It

4

ΝΙΓΗΡΙΑ: ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΥ!

Η έκκληση είναι του π. Benedict Ahamojie, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της Ποιμαντικής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής της Abuja. Προς επιβεβαίωσή του έρχεται η είδηση των 10 νεκρών πολιτών, σε μια εβδομάδα, στα βορειονατολικά της χώρας, από επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Boko Haram.
Από το 2009, που εμφανίσθηκε η συγκεκριμένη οργάνωση στη χώρα, εκτός από απαγωγές κοριτσιών με σκοπό τον βίαιο εξισλαμισμό, έχει προκαλέσει 36.000 θύματα και πάνω από 2.000.000 εσωτερικά εκτοπισμένους, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Επιπλέον η δράση της έχει βαρύτατες επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό σύστημα της Νιγηρίας. Οι συνέπειες πολλαπλασιάσθηκαν, λόγω του κορωνοϊού και της αδυναμίας της κρατικής εξουσίας να ελέγξει την κατάσταση και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της φτώχειας, όπως ανέφερε κατά την εισηγητική ομιλία του στην Ποιμαντική Σύνοδο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος της Abuja. Σεβ/τατος Ignatius Ayou Kasgama. 
Η Νιγηρία έχει πάνω από 200 εκατ. πληθυσμό, 55.000 καταγεγραμμένους ασθενείς αλλά μόνο 1057 “επίσημα” θύματα από covid-19...

Πληροφορίες και φωτογραφία καθεδρικού ναού από Πρακτορείο Fides.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos