Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

Αύξησε (μας) την εξυπηρέτηση

«Αύξησε την πίστη μας» λένε οι Απόστολοι στον Κύριο (Λκ. 17,5). Τι σημαίνει αυτό; Η απάντηση του Χριστού απ’ τα συμφραζόμενα είναι σαν να λέει: «Αυξήστε μέσα σας την επιθυμία να εξυπηρετεί ο ένας τον άλλον». Εξ άλλου τι αύξηση χρειάζεται η πίστη; Όντας τόσο λίγη, σαν σπόρος μουστάρδας, είναι ικανή να μεταφέρει ένα δέντρο ή ένα βουνό στη θάλασσα!
«Αύξησέ μας την πίστη» δεν είναι μια επιθυμία, αλλά μια ωραία, απλή προσευχή για να διώξει από μέσα μας την τάση που όλοι έχουμε για μια παθητικότητα, μια αδράνεια, νομίζοντας ότι η πίστη είναι μόνο υπόθεση του Θεού και εμάς προσωπικά δεν μας αφορά. Ασφαλώς και η πίστη είναι δώρο Θεού, αλλά είναι και δική μας υπόθεση να λάβουμε τα μέτρα μας για ν’ αυξηθεί και στη συνέχεια να την εξασκήσουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Και εδώ είναι που επεμβαίνει η εξυπηρέτηση, η μαρτυρία της αγάπης που κατοικεί στην καρδιά του αληθινού μαθητή του Χριστού.
«Υπηρετώ» είναι η κανονική διάθεση του χριστιανού και το «κέντρο» της αποστολή για την Εκκλησία ολόκληρη. Όλοι οι σπόροι της αγάπης – κι όχι της μουστάρδας - που σπέρνουμε, αναγγέλλουν το Ευαγγέλιο και ετοιμάζουν ένα θαυμάσιο θερισμό για την Βασιλεία του Θεού.
«Αύξησέ μας την πίστη» Κύριε! Δίνε μας διάθεση να εξυπηρετούμε Εσένα στο πρόσωπο του πλησίον μας - όποιος κι αν είναι!

πμβ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos