Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΙΛΥ!

Ήταν ένα παιδί 21 ετών, αφρικανικής καταγωγής, δηλ, με μαύρο χρώμα... Ίσως έφταιγε ότι “ όταν οι νέοι πίνουν δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Ήταν κακιά στιγμή ” Το γεγονός παραμένει ότι, σε μια συμπλοκή νέων ο Willy Monteiro Duarte προσπαθώντας να βοηθήσει ένα φίλο του, σκοτώθηκε από κτυπήματα και κλωτσιές. .. Ήταν η νύχτα της 5 προς 6 Σεπτεμβρίου 2020 στην πόλη Colleferro. Έχουν συλληφθεί 5 νέοι. Όμως στην Ιταλία ο κόσμος δε συμπεριφέρθηκε όπως στις ΗΠΑ... Όλοι βγήκαν στο δρόμο από τις τοπικές αρχές και την εκκλησία ως τους κατοίκους της περιοχής ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης και παραστεκόμενοι δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου. Και οι γονείς των συλληφθέντων εξέφρασαν την οδύνη τους “ είναι σαν να χάσαμε ένα δικό μας παιδί ... ”
Πολλές καθολικές οργανώσεις ζητούν την άμεση αγιοποίηση του καθολικού θύματος, με το εξής σκεπτικό, όπως το παρουσιάζει ο ντον Aldo Buonaiuto, της Κοινότητας Πάπα Ιωάννη 23ου “ Να γίνει ο Άγιος προστάτης των θυμάτων μίσους και μπούλιγκ, όπως η συντοπίτισσά του Maria Goretti για τα θύματα βιασμού, τo 1950, με πρωτοβουλία του Πάπα Πίου 12ου... ”

Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos