Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

ΝΤΟΝ LUIGI CIOTTI: Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο ιταλός ιερέας Luigi Ciotti, της Αρχιεπισκοπής του Τορίνο, έγινε 75 ετών την 10-9-2020. Παρόλο που έχει γράψει πολλά βιβλία για κοινωνική δικαιοσύνη και εκπαίδευση, αρθρογραφεί συχνά στον τύπο και έχει λάβει βραβεία “honoris causa” απή σημαντικά πανεπιστήμια δεν έχει γίνει γνωστός για τα επιστημονικά του προσόντα αλλά για την καθημερινή ενασχόλησή του, στο δρόμο, με τα προβλήματα των απλών ανθρώπων και κυρίως για το έργο του με θύματα ναρκωτικών και το θάρρος του απέναντι στην οργανωμένη εγκληματικότητας μαφιόζικων οργανώσεων. 
Ο “Αρχινονός” Τοτό Ριίνα τον έχει χαρακτηρίσει σοβαρό κίνδυνο για τα συμφέροντα της Μαφίας, με αποτέλεσμα να φρουρείται πλέον, απ΄οτην Αστυνομία, καθόλο το 24ωρο.
Θεωρείται προσωπικός φίλος του Πάπα Φραγκίσκου, σε βαθμό, όπως έχει γραφτεί να του απευθύνεται στον ενικό.
Από το 1966 έχει ιδρύσει το Gruppo Abele, για να βοηθήσει θύματα της τοξικοεξάρτησης. Το 1995 ίδρυσε την οργάνωση “ Libere “ για να οργανώσει όσους αντιτίθενται στη βία και τις πρακτικές της Μαφίας. Το 1997 υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος της Λίγκας κατά του AIDS.
Ακούραστος, υπομονετικός, χωρίς να αισθάνεται ήρωας αλλά άνθρωπος που τελεί το καθήκον του, αποτελεί τη φωνή όσων ελπίζουν στον έλεγχο της διάδοσης τω ναρκωτικών και στη μείωση της ισχύος της Μαφίας, στην καθημερινή ζωή των Ιταλών πολιτών.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Sky.Tg24

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos