Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: ( ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ) ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ

Δυστυχώς η πρακτική αυτή συνεχίζεται, παρόλη την κατακραυγή μετά την υπόθεση της Asia Bibi, που τελικά αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο και διέφυγε στον Καναδά, όπου έλαβε πολιτικό άσυλο. Περίπου 80 άτομα είναι στη φυλακή, στην πλειοψηφία μουσουλμάνοι αλλά και χριστιανοί και ινδουιστές. Κατηγορούμενοι για βλασφημία κατά του Προφήτη Μωάμεθ, της ισλαμικής θρησκείας ή του Ιερού Κορανίου, αντιμετωπίζουν ποινή ισοβίων ή καταδίκη σε θάνατο, ιδιαίτερα οι ανήκοντες σε άλλες θρησκείες. Πριν 2 μέρες καταδικάσθηκε σε θάνατο ο 37χρονος χριστιανός, κρατούμενος από το 2013, Asif Pervaiz, από τη Λαχόρη, κατηγορηθείς απ` τον πρώην εργοδότη του Muhammad Saeed Khonher ότι του έστειλε υβριστικά μηνύματα κατά της μουσουλμανικής θρησκείας στο κινητό του ! Ο Asif, μέσω του μουσουλμάνου δικηγόρου του Sail -ul- Malooil ( ο ίδιος είχε υπερασπιστεί και την Asia Bibi ) υποστηρίζει ότι αρνήθηκε την πρόταση του εργοδότη του να αλλαξοπιστήσει, γι αυτό και εκείνος τον κατήγγειλε στις Αρχές!
Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει ο εφημέριος της καθολικής εκκλησίας στο Καράτσι π. Mario Rodrigues “Εμείς σεβόμαστε τους πάντες, ειδικά κάτω από τις συνθήκες που ζούμε ”. Η καθολική Ιεραρχία της χώρας, γνωρίζοντας ότι τα ακραία κόμματα δεν επιθυμούν αλλαγή του νόμου, ξεκινά καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας...

Πληροφορίες / φωτογραφία από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos