Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Δίκαιοι όπως Εκείνος

Όποιος εφαρμόζει τη δικαιοσύνη είναι δίκαιος, όπως ο Χριστός είναι δίκαιος. Με το να λέμε ότι είμαστε δίκαιοι όπως ο Χριστός δεν πρέπει να νομίζουμε ότι είμαστε και ίσοι με τον Χριστό, ούτε να νομίζουμε ότι η δικαιοσύνη μας είναι ίδια με εκείνη του Θεού. Ασφαλώς κανείς δεν νομίζει κάτι τέτοιο.
Μεταχειριζόμενοι τη λέξη «όπως» δεν σημαίνει και «ισότητα». Π.χ. Ένας είδε ένα Μεγάλο Ναό και θέλει να κατασκευάσει έναν άλλο με πιο μικρές διαστάσεις σε μάκρος και φάρδος, λέμε τον έκανε «όπως» εκείνο. Όμως ετούτος είναι 30 μέτρα και ο άλλος 50 και είναι όπως ο άλλος, αλλά δεν είναι «όμοιος» με εκείνο. Έτσι, φαίνεται καθαρά ότι το «όπως» δεν αναφέρεται πάντα στην ισότητα ή την ομοιότητα.
Ακόμα ένα παράδειγμα. Η μεγάλη ομοιότητα που υπάρχει ανάμεσα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου με τον ίδιο ως είδωλο στον καθρέφτη. Στον καθρέφτη είναι μια όψη σε εικόνα, ενώ εδώ είναι με σάρκα και οστά, εδώ έχουμε μια εικόνα εκεί μια πραγματικότητα. Κι όμως, βλέπουμε το ίδιο αντικείμενο και εδώ και εκεί.
Μεταχειριζόμαστε τη λέξη «όπως» για να εκφράσουμε μια ομοιότητα. Και εμείς έχουμε την εικόνα του Θεού, αλλά όχι εκείνη που κατέχει ο Χριστός, όμοια με τον Πατέρα. Είμαστε «δίκαιοι» όπως Εκείνος, αλλά Εκείνος είναι δίκαιος κατ’ εξοχήν, εμείς είμαστε «δίκαιοι» κατά «συμμετοχή» επειδή πιστεύουμε σε Εκείνον!

ΠΜΒ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos