Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

8

ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ:ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΚΕ'Ι'Κ!

Η “απαγόρευση” που μπορεί να επιβάλει ένα αυταρχικό καθεστώς συχνά αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Είναι διαχρονικά αποδεδειγμένο και φρόντισε και η φιλοκινεζική διοίκηση του Χογκ Κογκ να το υπενθυμίσει !
Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της πρώην βρετανικής αποικίας διαφωνεί με την κατάργηση δημοκρατικών κατακτήσεων που προωθεί το Πεκίνο. Είναι επίσης γνωστό ότι ο καρδινάλιος Joseph Zen ανήκει στους αντιπάλους της κινεζικής διοίκησης, γι αυτό και ασκεί κριτική στην προσωρινή συμφωνία Αγίας Έδρας – Κίνας για ορισμό καθολικών Επισκόπων. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι κάθε πράξη του έχει πολιτικά κίνητρα, ιδιαίτερα μια που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το 2010 : η διανομή του παραδοσιακού κινεζικού γλυκού mooncake στους φυλακισμένους του Χογκ Κογκ ! Το γλυκό αυτό προσφέρεται σε οικείους κάθε οικογένειας στο “ Φεστιβάλ στη μέση του Φθινοπώρου ” παραδοσιακή γιορτή που φέτος “πέφτει” 1η Οκτωβρίου. Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Χογκ Κογκ το πρόσφερε στους “πίσω από τα κάγκελα” για να δείξει ότι ο κόσμος δεν ξεχνά τη μοναξιά των φυλακισμένων . Μια πράξη αγάπης, χωρίς πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα...
Όμως, μόλις ξεκίνησε η καμπάνια ενημέρωσης προς τους καθολικούς πιστούς, αρχές Σεπτεμβρίου, για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα και να αγορασθούν τα προσφερόμενα γλυκά, η διοίκηση του Χόγκ Κόγκ δήλωσε ότι, φέτος, δε θα το επιτρέψει, λόγω των ... πολιτικών κινήτρων του καθολικού Ιεράρχη!
Ο καρδινάλιος Ζen δεν πτοήθηκε. Υπενθύμισε ότι είναι μια χειρονομία που έχει αγκαλιασθεί από την κοινότητα των φυλακών και οι ίδιοι οι κρατούμενοι τού το αναφέρουν, όποτε τους επισκέπτεται, Σχολίασε δε ότι η συγκεκριμένη παράδοση δε θα σταματήσει, απλώς φέτος τα pancakes θα μοιρασθούν σ` άστεγους και φτωχές οικογένειες, ώστε άνθρωποι αναγκεμένοι και ξεχασμένοι να δοκιμάσουν “μια γλυκιά γεύση στην πικρή ζωή τους ”..

Πληροφορίες και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos