Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Στο Loreto, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Mattarella άναψε το κανδήλι της Ειρήνης,
Pin It

7

Στο Loreto, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ.  Mattarella άναψε το κανδήλι της Ειρήνης

Από το ιερό του Loreto, περιτριγυρισμένο στο θέρετρο των λόφων Marche, σε μια ατμόσφαιρα προσευχής και περισυλλογής, ο Sergio Mattarella άναψε τη λάμπα της ειρήνης. Στη Βασιλική του Αγίου Οίκου ήταν περίπου 250 άτομα, ενώ στην πλατεία 600 περίπου αυτοί που ήταν παρόντες, τηρώντας τους κανόνες του αντι-Covid-19. Η επίσκεψη της Mattarella, που είναι ο δεύτερος αρχηγός κράτους της Ιταλίας που άναψε το κανδήλι της ειρήνης μετά από τον Carlo Azeglio Ciampi το 2002, διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Προσκληθείς τον περασμένο Ιανουάριο από τον αρχιεπίσκοπο και τον πνευματικό αντιπρόσωπο του Loreto, Fabio Dal Cin, ο πρόεδρος παρευρέθηκε στη Λειτουργία η οποία τελέστηκε στη Βασιλική από τον Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher, Αποστολικό Τοποτηρητή του προσκυνήματος, ο οποίος στην ομιλία του, υπογράμμισαν το σκοπό της προσευχής που γίνεται για την ειρήνη στο πλαίσιο του Λορετιανού Ιωβηλαίου, που παρατάθηκε από τον Πάπα έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021, και θα είναι μια μία προσευχή για ολόκληρο τον κόσμο.
Αφού άναψε τη λαμπάδα ο κ. Ματαρέλλα επισκέφθηκε τον Ιερό Οίκο ιδιωτικά και μετά παρακολούθησε, στην αυλή του Ναού την απαγγελία της προσευχής του Angelus και την ευλογία του κόσμου της αεροναυτικής.
Το Λορετιανό Ιωβηλαίο συνδέεται με τα εκατό χρόνια της ανακήρυξης της Παναγίας του Loreto ως προστάτισσα των αεροναυτών.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos