Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ο Πάπας συνοδεύει με χαρά τις προετοιμασίες για την Π.Η.Ν - Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2023
Pin It

4

Ο Πάπας συνοδεύει με χαρά τις προετοιμασίες για την Π.Η.Ν - Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2023

«Ο Πάπας συνοδεύει με χαρά τις προετοιμασίες για την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας» που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Λισαβόνα το 2023. Αυτό δήλωσε ο σεβασμιότατος Américo Aguiar, βοηθός επίσκοπος της Λισαβόνας και πρόεδρος του Ιδρύματος «Fondazione Gmg Lisbona 2023».

Την περασμένη Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, ο ιεράρχης συμμετείχε στην πρώτη γενική ακρόαση του Ποντίφικα με φυσική παρουσία πιστών, στην αυλή του San Damaso, στο Βατικανό, μετά την αναβολή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
«Ο Πάπας είναι πολύ χαρούμενος, αλλά και ήρεμος – εξηγεί ο ιεράρχης – επειδή γνωρίζει ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας προχωρούν. Μας ζήτησε επίσης να μην ξεχάσουμε τη διάσταση της αλληλεγγύης».
Αρχικά προγραμματισμένη για το 2022, η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας της Λισαβόνας αναβλήθηκε για ένα χρόνο μετά, λόγω της έκτακτης ανάγκης υγείας που προκλήθηκε εξαιτίας του Covid-19. Αναβλήθηκε επίσης και η παράδοση των συμβόλων της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας – δηλαδή ο σταυρός και η εικόνα της Μαρίας – στους νέους της Πορτογαλίας. Συνήθως, την Κυριακή των Βαΐων, Ημέρα αφιερωμένη στους νέους για την επισκοπική διοίκηση, μια αντιπροσωπεία νέων από τη χώρα που φιλοξένησε την τελευταία Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, παραδίδει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τα δύο σύμβολα στους συνομηλίκους τους από το έθνος που θα υποδεχθεί την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα.
Αυτή τη φορά θα ήταν η σειρά του Παναμά, όπου πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 2019, να παραδώσει τον σταυρό και την εικόνα της Παναγίας στην Πορτογαλία, αλλά η πανδημία στάθηκε εμπόδιο. (ΙΡ)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos