Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

«Κλείστε τις κλινικές που κάνουν αμβλώσεις»

Μη νομοθετείτε υπέρ του θανάτου
«Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ο Θεός είναι μαζί μας – γράφει η Καθολική Εκκλησία της Κένυας – όταν επιτρέπουμε η κακία ορισμένων να οδηγεί σε μια νομοθεσία υπέρ της θανάτωσης των παιδιών μας, πριν ακόμη αυτά γεννηθούν». Η Kccb επισημαίνει επίσης, ότι η έγκριση της άμβλωσης έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που το εθνικό Σύνταγμα κατοχυρώνει: η χώρα, πράγματι, «πιστεύει στην ιερότητα της ζωής και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και ως εκ τούτου είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι επιτρέπεται σε ορισμένες οργανώσεις να διαδίδουν ιδεολογίες που υποβαθμίζουν την ίδια την αξιοπρέπεια στο όνομα της ελευθερίας επιλογής».

Οι ευθύνες των οικογενειών
Απευθυνόμενοι στη συνέχεια προς τους γονείς, οι ιεράρχες τους προτρέπουν να «θυμούνται την πρωταρχική τους ευθύνη, δηλαδή εκείνη του να μεταδίδουν ορθές ηθικές αρχές στα παιδιά τους, αφιερώνοντάς τους αρκετό χρόνο». «Η γονεϊκότητα – διαβάζουμε στη διακήρυξη – είναι η σπουδαιότερη επένδυση που ένας γονέας μπορεί να κάνει και απαιτεί δεξιότητα, προσπάθεια, δέσμευση και υπομονή». Επομένως, αποτελεί «ηθικό καθήκον» των οικογενειών να «αναλάβουν την πλήρη ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών τους στις αρετές και στην ηθική και ιδιαίτερα όσον αφορά στην σεξουαλική εκπαίδευση». Τέλος, οι ιεράρχες καταδίκασαν «την επιθετική ατζέντα κατά της οικογένειας» και «την ιδεολογία των φύλων» που διαδίδεται στη χώρα από ορισμένες οργανώσεις και οι οποίες – καταλήγει η Kccb – «είναι αντίθετες με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos