Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΙΝΔΙΑ : Ο “ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ” ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ

Ο π. Vinad Kennett, 54 ετών, είναι εφημέριος στην πόλη Guzant στην ανατολική Ινδία. Ανήκει στο τοπικό τάγμα των 'Καρμηλιτών της Αμιάντου Μαρίας” και δηλώνει ιεραπόστολος ιερέας, επομένως “ η χειροτονία μου δε θα είχε νόημα αν έμενα σπίτι, φοβούμενος τις συνέπιες του κορωνοϊού. Πρέπει να σταθώ δίπλα στο ποίμνιο μου ” Αυτό γίνεται τη βοήθεια του ποδηλάτου του. Οδηγώντας χλμ κάθε μέρα, επισκέπτεται ηλικιωμένους και αρρώστους, που έχουν ανάγκη φροντίδας, μεταφέροντας όχι μόνο τρόφιμα και φάρμακα αλλά και τους ίδιους, όποτε χρειαστεί να οδηγηθούν σε νοσοκομείο ! Φυσικά επισκέπτεται και τους άλλους ενορίτες του, να δει τι κάνουν και αν χρειάζονται κάποια υλική ή πνευματική βοήθεια.
Εντός εβδομάδας θα περάσει από όλους και συχνά θα επισκεφθεί και ανθρώπους άλλων δογμάτων ή θρησκειών, αν τον καλέσουν. Η δράση του είναι γνωστή και ο ίδιος αγαπητός σε όλη την περιοχή. Είναι “ ο ιδανικός ποιμένας ” όπως τον χαρακτηρίζει ο Επίσκοπός του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ενορία είχε υπηρετήσει τα έτη 2008-2014 και επέστρεψε κατόπιν αιτημάτων των πιστών προς την Εκκλησιαστική Αρχή !
Ο. π. Vinad αναφέρει ότι, ως τώρα, έχει καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματα που έλαβε, πάντα υπήρξε κάποιος να του δώσει χρήματα ή εφόδια για να βοηθήσει όσους πλήττονται από την πανδημία. Πιστεύει δε ότι “ Αν έχεις καλές προθέσεις, ο Θεός θα στείλει τους Αγγέλους του, για να σού συμπαρασταθούν ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από UCA news

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos