Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Η δική μου «Βασιλεία» των Ουρανών

Σε πολλές παραβολές, ο Χριστός αναφέρεται στη Βασιλεία των Ουρανών. Σε καμιά δεν λέει πώς είναι, σ’ όλες λέει «πώς» μοιάζει. Εγώ έχω μια δική μου «εικόνα» για το ίδιο θέμα.
Η Βασιλεία των Ουρανών συνίσταται στο να απολαμβάνεις τη παρουσία του Τριαδικού Θεού και την ανθρωπότητα που έφερε μαζί του ο Χριστός με την ανάληψή Του. Επίσης συνίσταται στο να απολαμβάνεις την παρουσία της Αειπάρθενου Μαρίας, πλημμυρισμένη απ’ το Χριστό όπως ο Χριστός είναι πλημμυρισμένος από τον Θεό πατέρα. Εκτός αυτού, να είναι παρόντες όλοι οι Άγγελοι και Άγιοι του Θεού κι αυτοί καλυμμένοι με θεία Δόξα. Με μια λέξη να απολαμβάνεις το σύνολο της Εκκλησίας, πλημμυρισμένο απ’ τον ήλιο του Χριστού που μεγαλύνει το Θεό Πατέρα.
Όποιος λοιπόν, κατέχεται απ το Χριστό υπό τα είδη του Άρτου και του Οίνου εδώ στη γη, κατέχει τον ίδιο τον Χριστό που είναι στην Ουράνια δόξα, γιατί ο Χριστός πάντα φέρνει μαζί Του αυτό που είναι. Με τον Χριστό μέσα μας φέρνουμε τον ίδιο Θεό Πατέρα, ολόκληρη την πίστη και την δόξα των Αγγέλων και Αγίων. Με μια λέξη η Εκκλησία της γης κατέχει τα ίδια προνόμια της Ουράνιας Εκκλησίας με μια μόνη διαφορά, ότι στην πλήρη αυτή χαρά, δεν θα βρεθούμε παρά μόνο στην Ουράνια Βασιλεία.
Ο Χριστός δεν μας φορτώνει μ’ όλους τους θησαυρούς της θεότητάς του, διότι δεν μπορούμε να τους δεχθούμε, γιατί εδώ στη γη δεν έχουμε πλήρη κοινωνία με τους Αγίους του Ουρανού που είναι χωρίς αμαρτία και έχουν δυνατότητα να δεχθούν ολόκληρη τη θεότητα των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας.
Σε αναμονή αυτής της εκπλήρωσης βαδίζουμε τον επίγειο δρόμο που ο Χριστός μας δίδαξε για να τον συναντήσουμε στην Ουράνια Βασιλεία Του. Η «εικόνα» μου για την «Βασιλεία» δεν είναι τέλεια, αλλά ο Χριστός δεν θα την απορρίψει!

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos