Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΙΗΣΟΥΙΤΗΣ: ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ

Ο π. Jose Gabriel Funes είναι ένας σοβαρός επιστήμονας και, μέχρι το 2015, Διευθυντής στο Αστεροσκοπείο του Βατικανού. Σε βαρυσήμαντη μελέτη του, που θα δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Αστροβιολογίας, του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, τον Οκτώβριο, προτείνει μια νέα μέθοδο επαφής με εξωγήινους πολιτισμούς. Για το αν πράγματι υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί ο π. Jose, όπως και ο διάδοχός του στον Αστεροσκοπείο της Αγίας Έδρας, διατείνονται ότι είναι μια επιστημονική θεωρία που, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μας απασχολήσει.
Υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τόπος είναι η ανταλλαγή προγραμμάτων SETI ( Search for E.T. Intelligence ), που χρησιμοποιούσε η NASA το `70 και η χρήση του μαθηματικού μοντέλου Monte Carlo, διότι “το κλειδί” για την επικοινωνία είναι ο χρόνος και όλοι γνωρίζουμε, απ΄τον Α'ι'νστάιν, ότι η ταχύτητα του φωτός είναι η μεγαλύτερη γνωστή σε εμάς. Βέβαια χρειάζονται ειδικές συνθήκες και χιλιάδες ( ανθρώπινα ) χρόνια για να φθάσει μια πληροφορία απ` το γαλαξία μας σε, άλλον, τυχόν πολιτισμό και αντίστοιχες συνθήκες για να λάβουμε κι εμείς “ απάντηση“.
Ως τότε θα μένουμε με την απορία...

Πληροφόρηση και Φωτογραφία από HuffPost

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos